Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Moscova avertizează asupra consecințelor în cazul în care Ucraina va folosi arme americane împotriva teritoriului rus

Moscova a avertizat că vor exista consecințe "mai mult decât grave" dacă Ucraina va folosi sisteme de rachete cu lansare multiplă de fabricație americană sau alte arme cu rază lungă de acțiune furnizate de NATO împotriva teritoriului rus.

Vezi aici ultimele informații despre Războiul din Ucraina | LIVE UPDATE  

"Dacă forțele armate ale Ucrainei folosesc MLRS americane sau alte arme cu rază lungă de acțiune furnizate de NATO împotriva teritoriului rusesc, consecințele vor fi mai mult decât grave", a declarat Konstantin Gavrilov, șeful delegației ruse la discuțiile de la Viena pe probleme de securitate militară și control al armelor, potrivit CNN.

"O creștere a transferului de arme occidentale către Kiev ar putea forța Federația Rusă să treacă la răspunsuri mai dure", a mai spus el.

Moscova transmite că toate obiectivele stabilite de Putin în Ucraina vor fi îndeplinite

Gavrilov a mai spus că toate obiectivele principale stabilite de președintele Vladimir Putin vor fi îndeplinite în Ucraina și a îndemnat guvernele occidentale să asculte preocupările Rusiei.

Citește și
kasparov si putin
Marele șahist Gari Kasparov a dezvăluit când urmează ca Putin să anunțe victoria în Ucraina

Ministrul ucrainean al Apărării, Oleksiy Reznikov, a declarat că Statele Unite și alți aliați au lăudat utilizarea de către Ucraina a sistemelor donate, cum ar fi sistemul de rachete de artilerie de mare mobilitate, oficialii de la Washington afirmând că Rusia nu a reușit încă să doboare niciuna dintre artileriile dotate cu rachete occidentale.

Germania a trimis armament greu în Ucraina

Reznikov a mai spus că armele donate "afectează deja cursul războiului". HIMARS, cu o rază de acțiune și o precizie superioare celor ale artileriei rusești echivalente, a permis Ucrainei să lovească ținte aflate bine în interiorul teritoriului controlat de Moscova, a declarat săptămâna trecută șeful de stat major al președintelui ucrainean.

De asemenea, Germania a livrat Ucrainei trei lansatoare de sisteme de rachete cu lansare multiplă Mars II din stocurile armatei sale, precum și cinci tunuri antiaeriene autopropulsate Gepard și trei obuziere autopropulsate, a transmis, marți, ministrul german al Apărării, Christine Lambrecht.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult