Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Moscova acuză Ucraina că s-a retras de la negocieri de pace „din ordinul” SUA. Peskov: „Textul era deja pregătit”

Kremlinul acuză Ucraina de faptul că s-a retras din negocieri de pace, în martie, cu Rusia, „din ordinul” Statelor Unite, în contextul în care „un echilibru foarte, foarte dificil a fost atins” între Kiev şi Moscova atunci.

„Textul era deja pregătit (...). Iar apoi, dintr-o dată, partea ucraineană a dispărut de pe radar. Ea a declarat că nu mai voia să continue negocierile”, a denunţat, joi, un purtător de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, relatează AFP, citată de News.ro.

Preşedintele rus Vladimir Putin a considerat „evident” faptul că „o asemenea respingere a unor acorduri deja convenite a avut loc din ordinul Washingtonului”, a adăugat el.

„Rusia este pregătită să-şi garanteze interesele la masa nehocierilor”, a declarat DmitrI Peskov.

„Noi vrem asta, dar în cazul de faţă vorbim despre o reticenţă totală din partea Ucrainei”, şi-a exprimat el regretul.

Citește și
rusia ucraina, razboi
Ministrul de Externe ungar: „Este o iluzie naivă că negocierile dintre Rusia şi Ucraina pot pune capăt războiului”

„Nu există niciun mesaj specific” în plus destinat preşedinţiei ucrainene, a subliniat el.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a respins pur şi simplu negocieri cu Moscova şi a denunţat o „retorică pregătită” a lui Vladimir Putin.

Moscova: Franța și Germania nu doresc să medieze o negociere de pace în Ucraina

El a fost şi mai categoric la sfârşitul lui seprtembrie, când a dat asigurări că Ucraina nu va negocia cu Rusia atât timp cât Vladimir Putin este preşedinte.

Mai mult, preşedintele francez Emmanuel Macron şi cancelarul german Olaf Scholz nu au „nicio dorinţă” să participe la o mediere în negocieri de pace în Războiul rus din Ucraina, mai susține Kremlinul.

„În ceea ce-i priveşte pe domnii Macron şi Scholz, ei nu manifestă, în ultima vreme, nicio dorinţă de a asculta poziţia părţii ruse şi de a participa la vreun fel de eforturi legate de mediere”, îi acuză pe cei doi lideri europeni un purtător de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, potrivit News.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult