Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Moscova acuză Republica Moldova că trece de la neutralitate la o poziție agresivă anti-Rusia. "Un nou atac împotriva noastră"

Moscova acuză Moldova că trece de la statutul de neutralitate stipulat în Constituţia sa la o "susţinere nesăbuită a poziţiei agresive a Occidentului", prin adoptarea de declaraţii anti-ruse precum cea votată, joi, în Parlamentul de la Chişinău.

”Iarăși vești îngrijorătoare din Chișinău. Continuă deriva R. Moldova de la neutralitatea stipulată chiar în Constituția sa. Astăzi, Parlamentul lor, la inițiativa pro-europeanului Partid Acțiune și Solidaritate a adoptat așa zisa 'Declarație privind agresiunea rusă împotriva Ucrainei'. Acesta este un nou atac la adresa noastră și reprezintă, în fond, susținerea nesăbuită a poziției agresive a Occidentului”, a transmis, pe Telegram, șeful Comitetului internațional al Consiliului Federației Ruse, camera superioară a legislativului rus, Grigori Karasin.

Oficialul rus a subliniat că în astfel de acțiuni se întrevede agenda de politică internă adoptată de Chișinău: ”să se aprindă isteria care a fost deja lansată în R. Moldova la sugestia Kievului cu evidentă tentă anti-rusă”, notează deschide.md, care citează RIA Novosti.

”În general, toate acestea reprezintă simptome periculoase de instabilitate în politica internă și externă a Republicii Moldova. Vom urmări cu atenție", a mai spus Karasin.

Joi, 2 martie, cu votul majorităţii deputaţilor, Parlamentul Republicii Moldova a adoptat Declaraţia cu privire la agresiunea Federaţiei Ruse împotriva Ucrainei.

Citește și
nave petrol, rusia
CNN: Rusia transportă petrol în întreaga lume cu ajutorul unei flote misterioase

Conform parlamentarilor moldoveni, acest act de agresiune făţişă reprezintă o încălcare flagrantă şi gravă a principiilor dreptului internaţional şi a angajamentelor internaţionale asumate de Rusia, prevăzute inclusiv de Carta ONU, Actul final al CSCE de la Helsinki, Carta de la Paris pentru o Nouă Europă, Memorandumul de la Budapesta din 1994 şi de Actul fondator NATO-Rusia.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult