Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Momentul în care forțele israeliene folosesc drone cu gaze lacrimogene pentru a dispersa mulțimea

Forțele de Apărare ale Israelului au folosit drone cu gaze lacrimogene pentru a dispersa mulțimea de protestatari palestiniei de-a lungul zonei de frontieră Israel-Gaza.

Până în prezent, cel puțin 12 palestinieni au fost uciși și până la 500 de răniți au fost raportați în urma ciocnirilor violente.

Potrivit Ministerului Sănătăţii din Gaza, primul palestinian a fost ucis de tiruri de artilerie israeliene vineri dimineaţa, înainte de începerea manifestaţiilor. Ceilalţi protestatari au murit în confruntări cu armata israeliană în diferite sectoare din Fâşia Gaza.

”Prima dată, eu au folosit gaze lacrimogene pe care le-au tras cu pistoale montate oe autovehicole. Apoi, pe măsură ce mulțimea a crescut, au adus drone pentru a împărți gaze lacrimogene”, povestește un martor ocular, potrivit rt.com.

Zeci de mii de protestatari, potrivit unor surse palestiniene, s-au îndreptat către mai multe puncte de-a lungul barierei în cadrul “Marelui Marş al Întoarcerii”, o mişcare de protest prevăzută să dureze şase săptămâni pentru a cere “dreptul de a se întoarce” al refugiaţilor palestinieni şi descendenţilor lor şi pentru a denunţa blocada israeliană asupra Fâşiei Gaza.

Citește și
militari israelieni la granita cu fasia Gaza
Armata israeliană a atacat poziţiile Hamas, ca replică la incendierea unui vehicul

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult