Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Momentul în care două ostatice israeliene au fost eliberate de Hamas | VIDEO

Momentul în care două ostatice israeliene au fost eliberate de Hamas din Fâşia Gaza a fost filmat și a devenit viral pe rețelele de socializare.  

Crucea Roşie le-a transferat, joi, către forţele de apărare israeliene (IDF) pe cele două ostatice eliberate de Hamas.

„Cu puţin timp în urmă, reprezentanţii Crucii Roşii au transferat doi ostatici israelieni eliberaţi către forţele speciale ale IDF şi forţele ISA (Agenţia de Securitate a Israelului sau Shin Bet) în apropiere de gardul de securitate cu Fâşia Gaza. Ulterior, aceştia se vor îndrepta spre baza Hatzerim", a anunţat armata israeliană într-un comunicat citat de The Times of Israel.

Este vorba despre două femei cu vârsta de 21, respectiv 40 de ani. Mia Schem şi Amit Soussana au fost eliberate, iar acum se află în custodie israeliană.

O înregistrare video din oraşul Gaza arată cum militanţii Hamas le-au predat pe cele două femei Crucii Roşii. În orele următoare, se aşteaptă ca şi alţi ostatici să fie eliberaţi, după ce acordul de armistiţiu dintre Israel şi Hamas a fost prelungit in extremis, joi dimineaţa, pentru încă 24 de ore.

Citește și
armata israel
Armistițiu pe muchie de cuțit. Pacea temporară din Gaza pare să strice planurile de atac ale armatei israeliene

Familiile ostaticilor sunt ţinute la curent de către reprezentanţii IDF cu cele mai recente informaţii disponibile, adaugă comunicatul armatei.

Zilnic, de la intrarea în vigoare a acestui armistiţiu în Războiul din Fâşia Gaza vineri, la 24 noiembrie, Hamasul a eliberat câte zece ostatici în schimbul eliberării de către israel a de trei ori mai mulţi deţinuţi palestinieni.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult