Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Momentul în care atacatorul din Sydney intră în biserică și rănește mai multe persoane cu cuțitul | VIDEO

Your browser doesn't support HTML5 video.

Australia este în stare de șoc, după al doilea atac violent petrecut în ultimele trei zile. Un individ înarmat cu un cuțit a intrat într-un lăcaș de cult din Sydney.

Cel puțin patru oameni, între care și episcopul care ținea o predică, au fost răniți. Pe de altă parte, s-a aflat că cel care a ucis șase persoane într-un mall din același oraș ar fi vizat femeile.

Atenție, urmează imagini și detalii, care vă pot afecta emoțional!

O cameră care transmitea slujba în direct pe internet a surprins atacul soldat cu mai mulți răniți. Principala țintă pare că a fost episcopul, care ținea o predică. Atacatorul i-a rănit și pe credincioșii care i-au sărit acestuia în ajutor. Apoi a fost arestat. Între timp, au apărut detalii despre autorul asasinatelor petrecute, sâmbătă, într-un mall aglomerat din Sydney. Atacatorul, împușcat mortal de o polițistă, a fost identificat drept Joel Cauchi, în vârstă de 40 de ani.

Reporter: Majoritatea victimelor sale, fie că vorbim de persoane moarte sau rănite, sunt femei. Le-a vizat direct?

Citește și
atacator mall sydney
Cum este descris atacatorul din Sydney de femeile cu care se întâlnea. A înjunghiat mortal 6 persoane într-un mall

Karen Webb, comisar de poliție: „Și dovezile video sugerează asta, așa că această ipoteză face subiectul anchetei”.

Cauchi a locuit în statul Queensland până în martie, când s-a mutat la Sydney. A intrat în vizorul poliției pentru că dormea pe străzi. Părinții lui Cauchi le-au cerut iertare victimelor spunând că fiul lor suferea de schizofrenie.

Andrew Cauchi, tatăl atacatorului: „Mi se rupe inima pentru victime. Sunt distrus. E fiul meu și iubesc un monstru. Pentru voi, el e un monstru. Pentru mine e un băiețel bolnav”.

Reporter: Aveți motive să credeți că a vizat femei?

Andrew Cauchi, tatăl atacatorului: „Da. Fiindcă își dorea foarte mult o iubită, dar nu era deloc sociabil, iar asta îl scotea din minți”.

Michele Cauchi, mama atacatorului: „Acesta e coșmarul oricărui părinte care are un copil cu probleme mentale”.

În atac au pierit un bărbat originar din Pakistan și cinci femei, cu vârste cuprinse între 25 și 47 de ani, inclusiv mama unei fetițe de nouă luni, care a fost la rândul ei rănită și primește îngrijiri. Australienii s-au recules, luni, în memoria victimelor. Drapelele au fost coborâte în bernă, iar o panglică neagră a fost proiectată pe fațada faimoasei opere din Sydney.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult