Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Momentul în care 2 polițiste sunt cuprinse de flăcări, în urma unui atac în Chile

Your browser doesn't support HTML5 video.

Imagini dramatice în timpul protestelor din Chile. Două polițiste au fost cuprinse de flăcări, după ce au fost lovite de un dispozitiv explozibil cu petrol aruncat de manifestanți.

Cele două femei sunt surprinse schimonosindu-se de durere, în timp ce colegii lor încearcă să le salveze, scrie The Sun

Mişcarea de contestare a intrat luni în cea de-a treia săptămână, în pofida anunţării a numeroase măsuri sociale. Ea a început ca un protest împotriva scumpirii călătoriilor cu metroul şi s-a extins rapid la o serie de alte revendicări.

"Problemele s-au acumulat în aceşti ultimi 30 de ani. Sunt responsabil de o parte dintre ele şi îmi asum responsabilitatea, însă nu sunt singurul responsabil", a subliniat Pinera.

Evocând "numeroase plângeri pentru folosirea excesivă a forţei", şeful statului chilian a dat asigurări că, dacă aceasta s-a întâmplat, el va garanta declanşarea unei anchete şi a urmăririlor în justiţie. "Nu va exista impunitate", a declarat el.

Citește și
Proteste Chile - 4
Un MILION de oameni au ieşit în stradă în Chile. Scumpirea care a declanşat protestele

Militanţi, printre care laureata Premiului Nobel pentru Pace, Rigoberta Menchu, i-au cerut lui Pinera să pună capăt încălcărilor "sistematice şi grave" ale drepturilor omului în timpul reprimării manifestanţilor.

Preşedintele chilian a justificat instaurarea stării de urgenţă, subliniind că el a folosit "instrumente democratice şi constituţionale (...) pentru a restabili ordinea publică şi a-i apăra pe cetăţeni".

În prima săptămână a conflictului, armata chiliană a patrulat alături de poliţie pe străzile din Santiago.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult