Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Momentul erupţiei vulcanului din Indonezia. Ar putea urma un nou tsunami devastator

Your browser doesn't support HTML5 video.

Vulcanul aflat la originea devastatorului tsunami din Indonezia continuă să erupă. Autorităţile se tem de noi valuri tsunami în următoarele zile şi au avertizat localnicii să stea departe de plaje.

Vulcanul Anak Krakatau a erupt din nou duminică. De această dată, n-a mai scuipat lavă ca sâmbătă, ci un uriaş nor de fum şi cenuşă. Format în urmă cu mai puţin de o sută de ani, în urma erupţiei altui vulcan- Anak Krakatau e situat în strâmtoarea Sunda. Erupţia a dus la prăbuşirea unei părţi a versantului său sudic, ceea ce a deplasat cantităţi uriaşe de apă.

În consecinţă, valuri uriaşe s-au năpustit asupra coastelor insulelor Sumatra şi Java. Iar autorităţile se tem că fenomenul s-ar putea repeta.

Deşi se ştie că vulcanii pot provoca asemenea fenomene, ele sunt greu de prevăzut. Localnicii n-au avut nici cel mai mic avertisment. Pe lângă faptul că n-a existat un seism, nici marea nu s-a retras aşa cum se retrage de obicei atunci când urmează un tsunami.

Valurile de înalte de trei metri au venit cu asemenea forţă, încât au smuls clădiri întregi de pe fundaţii. Cel puţin 558 de case au fost distruse, în timp ce nouă hoteluri, 60 de restaurante şi 350 de bărci au suferit stricăciuni grave. Oamenii povestesc îngroziţi cum apa a venit de peste tot, de exemplu năvălind de pe scenă în timpul unui concert.

Citește și
tsunami Indonezia
Tsunami în Indonezia. Bilanţul a crescut la 281 de morţi şi peste 1.000 de răniţi

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult