Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Momente de groază pentru o femeie din Braşov. Un urs a trecut chiar prin faţa ei în timp ce stătea liniştită în curte

Your browser doesn't support HTML5 video.

Au fost momente de groază pentru o femeie din Braşov, după ce un urs a trecut chiar prin faţa ei în timp ce stătea liniştită în curte.

Norocul a fost că cei trei câini au alungat sălbăticiunea şi a fugit în pădure. Problema urșilor rămâne apăsătoare în zona unde sunt semnalate tot mai des apariţii aproape de gospodarii.

Întâmplarea a avut loc seara, după ora 20, în cartierul Noua de la marginea Brașovului.

Un pui de urs a coborât din pădure şi a sărit gardul în curtea unei case. În imaginile surprinse de camerele de supraveghere se vede cum proprietara locuinței, care stătea liniştită pe o canapea de pe terasă, este luată prin surprindere de sălbăticiune.

Cerasela: „Vorbeam la telefon, am crezut că vin câinii, că se bucură de mine, şi nici măcar nu am intros capul şi poate bine am făcut că altfel mă speriam şi alergam în fața ursului şi probabil ar fi sărit pe mine. Sunt foarte speriată, îmi e foarte frică”.

Cei trei câini ai femeii, schnauzeri, au fost cei care au gonit ursul, care era un pui de aproximativ 2 ani.

Animalul a sărit în viteză gardul, şi a dispărut în pădure.

Localnică: ”Trebuie luate măsuri, obligatoriu, trebuie relocați. Nu ştim dacă e doar ursoaica asta cu puiul”.

Localnică: „Primăria şi instituţiile statului trebuie să îşi facă treaba".

De la începutul lunii au fost înregistrate peste o sută de apeluri la 112 prin care oamenii anunţau prezenta urşilor în judeţul Braşov, potrivit jandarmeriei. În ultimele zile au fost aproape 10 pe zi. De la începutul anului până acum a fost relocat un singur exemplar din judeţ.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult