Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Modul de comunicare devenit extrem de popular în Australia. Tot mai mulți oameni îl învață

Your browser doesn't support HTML5 video.

Cum pe ecranele televizoarelor au apărut în aceste zile mulţi interpreţi în limbajul semnelor, pentru cei cu deficienţe de auz, există, mai nou, un interes crescut pentru a studia acest mijloc de comunicare.

Interesul tot mai mare pentru a învăţa limbajul semnelor este un semn de încurajare pentru cei care practică această meserie şi care sunt foarte puţini în momentul de faţă. Dar în Australia, tot mai mulţi oameni sunt atrași în ultima vreme să înveţe acest mod de comunicare.

Laura Pennell, asistentă: "Am crezut că ar fi fost de ajutor pentru mine să pot comunica şi cu pacienţii surzi sau cu probleme de auz, dacă nu pot comunica deloc cu ei nu îmi pot îndeplini munca."

Cunoaşterea acestui limbaj este de ajutor pentru cei ce lucrează în spitale sau cămine sociale. Pe de altă parte, au existat cazuri în care multe persoane cu deficienţe de auz au fost nevoite să îşi anuleze programări la medic, sau interviurile pentru un loc de muncă, pentru că acolo nu exista un interpret al limbajului semnelor.

Sarah Dempsey, interpretă: 'Mulţi din comunitatea noastră nu vorbesc engleza ca limbă principală, aşa că se bazează pe interpretarea noastră pentru a putea avea acces la informaţiile despre COVID-19 mai rapid."

Citește și
OMS
Australia cere o anchetă independentă asupra modului în care OMS a gestionat criza

Una dintre interpretele limbajului semnelor recunoaşte că meseria ei a devenit extrem de populară în ultima vreme.

Sarah Dempsey: "Cred că prezenţa translatorului pe ecran a condus la multe discuţii, am văzut comentarii online, m-au abordat persoane şi m-au întrebat cum pot face şi ei asta. Absolvenții o pot vedea ca pe o profesie care sperăm că este dorită şi care va începe să impulsioneze forţa noastră de lucru."

Deja, în Australia, o organizaţie a persoanelor cu deficienţe de auz a început înscrierile pentru cursurile de interpet. Cursurile se defăşoară online şi la acestea se pot înscrie toţi cei care doresc să înveţe această limbă... "străină".

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult