Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Mobilizare exemplară la vot a moldovenilor din România. „Am venit din Israel. Am alergat ca să votez”

Your browser doesn't support HTML5 video.

Mii de alegători din Republica Moldova, aflați în România, s-au grăbit ieri să voteze. Mulți au așteptat și zeci de minute pentru a pune ștampila, iar în unele secții, programul a fost prelungit.

În timp ce sute de oameni au așteptat aseară răbdători în Capitală să intre în cabina de vot, o femeie, venita de la mii de kilometri depărtare, a ajuns în ultima clipă pentru a-și exercita dreptul.

Reporter: „Cum vă simțiți să fiți ultimul votant la secția aceasta?”

Femeie: „Foarte, foarte bine. Eu zbor acum, de la Israel am venit. Am alergat, da, că să votez”.

În mulțimea de alegători au fost oameni de toate vârstele - de la familii tinere și studenți.

Tânără: „Am așteptat o oră, o oră jumătate, dar este ok. Noi ne bucurăm că avem posibilitatea să participăm la acest scrutin prezidențial”.

Citește și
Maia Sandu, prima reacție după alegeri. Președinta R. Moldova acuză o „fraudă fără precedent” care viza 300.000 de voturi
Maia Sandu acuză „o fraudă fără precedent” la alegerile din Republica Moldova: „Scopul a fost să cumpere 300.000 de voturi”

Reporter: „De cât timp stați la coadă?”

Tânără: „Cred că de 50 de minute. Am venit la facultate acum mulți ani în urmă. În România m-am oprit și n-am dorit să plec mai departe pentru că și aici este acasă”.

Pensionar, veteran de război: „Văd foarte mult tineret, foarte mulți tineri. Trebuie să sprijinim tineretul. Și am venit cu toți prietenii”.

Aglomerație și la restul secțiilor din țară

Și în secțiile de votare din Iași a fost aglomerație și după lăsarea întunericului.

Femeie: „Am votat pentru democrație, pentru libertate, pentru familia de la Chișinău. Am venit cu ideea de schimbare, schimbare spre o viață mai bună”.

Bărbat: „Poate să fie și ger afară și - 40 ° la vot trebuie să vii oricum. Să intrăm odată și odată, acum cu referendum-ul, în Uniunea Europeană”.

Eugen Rusu, oficial moldovean: „Au fost 16 (n.r. secții ) deschise. La București, trei, șaisprezece pe toată țara. Nu am avut incidente, totul a parcurs destul de normal”.

În unele secții din Romania, programul a fost prelungit, pentru că toți cei aflați la coada să reușească să voteze.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult