Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Mită record în Rusia: Un fost anchetator a fost condamnat la închisoare pentru că a primit șpagă de 73 milioane de dolari

Un fost investigator al Comitetului de anchetă rus a fost condamnat marţi la 16 ani de detenţie, potrivit agenţiei TASS, transmite Reuters.

El a fots găsit vinovat de primire de mită în sumă totală de 7 miliarde de ruble, echivalentul a circa 73 milioane de dolari, cea mai mare din istoria recentă a Rusiei. Marat Tambiev a fost găsit vinovat că a acceptat mită, mai ales sub formă de bitcoin, de la membri ai unei grupări de crimă organizată. Inculpatul a pledat nevinovat. Împreună cu Tambiev, a mai fost condamnată şi Kristina Liahovenko, o colegă de-a sa cu rang inferior. Ea a primit o condamnare la 9 ani în regim de colonie penală. Avocaţii celor doi au anunţat că vor contesta prin apel deciziile tribunalului. Autorităţile ruse desfăşoară în prezent o serie de anchete mediatizate privind cazuri de luare de mită, multe din ele implicând persoane de rang înalt din armată, adaugă Reuters.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult