Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Misterul unui schelet „asemănător unui extraterestru” a fost rezolvat. Concluziile oamenilor de știință sunt incredibile

Oamenii de știință au rezolvat misterul unui schelet ciudat, de peste 15 centimetri, descoperit în America de Sud.

Scheletul mumificat cu cap conic, supranumit "Ata", a fost descoperit într-o biserică abandonată din La Noria, în deșertul Atacama din Chile, în 2003. Oasele au fost găsite de către vânătorul de comori Oscar Muño, notează Daily Star.

După ce au fost descoperite, rămășițele au fost puse într-o plasă de piele și învelite într-o pânză albă legată cu o panglică.

Din cauza formei capului, a dimensiunii scheletului și a faptului că acesta avea zece coaste, oamenii de știință au fost puși în dificultate.

Mulți au crezut că este vorba despre un făt, iar alții au fost de părere că e un extraterestru. Cea de-a doua teorie a fost alimentată după ce în 2013 a apărut un documentar despre OZN-uri, în care a fost prezentat și "Ata".

Citește și
marte
Un bărbat susține că a găsit chipul sculptat al unui extraterestru, vechi de 10.000 de ani pe un munte de pe Marte

În documentarul respectiv, intitulat "Sirius", s-a speculat faptul că scheletul ar putea aparține unui extraterestru care a făcut parte dintr-un grup care a vizitat La Noria.

Inițial, s-a crezut că acest schelet este antic, dar analiza din 2012 a arătat că datează din anii '70.

Oamenii de știință de la Universitatea Stanford din San Francisco și de la Universitatea din California au concluzionat că scheletul aparține unui bebeluș care a murit în urmă cu aproximativ 40 de ani.

Aspectul său neobișnuit se datorează faptului că micuțul s-a confruntat cu mai multe afecțiuni genetice, despre care experții cred că au contribuit la structura neobișnuită a oaselor.

Studiile au arătat că o serie de mutații au dus la diferite deformări osoase și că bebelușul suferea de nanism.

Oamenii de știință cred că micuțul a murit imediat după naștere și că s-a născut prematur.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult