Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Miracol de Crăciun. Cum și-a recăpătat vederea un bărbat care a orbit în urma unui accident. Nu a mai văzut timp de 36 de ani

Un bărbat din Ucraina, care și-a pierdut vederea în urma unui accident petrecut în 1986, a experimentat o transformare uluitoare după ce și-a recăpătat vederea în urma unei intervenții chirurgicale la cornee efectuată în Polonia.  

Serhiy Sydorenko, în vârstă de 56 de ani, și-a redobândit vederea cu o săptămână înainte de Crăciunul anului trecut, printr-o operație complexă la ochiul drept, scrie The Guardian.

În timp ce asistentele i-au înlăturat bandajele câteva ore după intervenție, Serhiy a observat inițial doar lumina. Cu picături aplicate în ochi și apoi rebandajat, a reușit să distingă, după câteva ore, conturul unei asistente. A doua zi dimineața, când bandajele au fost îndepărtate din nou de către profesorul care l-a operat, Serhiy și-a dat seama că poate vedea. A fost prima dată când și-a privit soția, copiii și lumea înconjurătoare după 36 de ani.

Serhiy a devenit orb în urma unui accident în timpul pregătirii militare în armata sovietică, în 1986. Cu toate că și-a păstrat pasiunea pentru judo și a câștigat medalia de bronz la Jocurile Paralimpice din 2008, viața sa a fost marcată de absența vederii. Împreună cu soția sa Tamara, și-au construit o viață, dar Serhiy nu a putut vedea locurile pe care le-au vizitat în timpul competițiilor de judo.

În momentul în care Rusia a invadat Ucraina, cuplul a părăsit orașul lor natal și s-a mutat în Polonia. Serhiy a aflat despre un profesor care efectua transplanturi de cornee și s-a programat pentru operație la mijlocul lunii decembrie. După intervenție, Serhiy a fost externat pe 24 decembrie, cu vederea complet restaurată la ochiul drept.

Citește și
asteroid
Avertismentul NASA după ce un asteroid cât un camion a trecut pe lângă Pământ: Punct orb în detectarea amenințărilor planetei

Călătoria spre gară a fost un moment special, în care Serhiy, captivat de tot ceea ce vedea pentru prima dată, nu se putea sătura de minunile înconjurătoare. În întreaga sa existență, el văzuse doar autoturisme Lada, iar acum era fascinat de clădiri, mașini și modul în care oamenii se îmbrăcau. Întors acasă, a văzut-o pentru prima dată pe fiica sa Margarita.

Serhiy și Tamara continuă să locuiască în Poznan, iar această experiență extraordinară a fost descrisă de Serhiy ca un „miracol de Crăciun”. Născut într-o familie de militari sovietici, el a visat să devină ofițer de armată, iar pasiunea sa pentru judo a rămas puternică chiar și în absența vederii. La 18 ani, în timpul pregătirii militare, a avut accidentul care i-a schimbat viața.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult