Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Ministrul israelian al Apărării a anunțat SUA că Israelul se așteaptă un atac al Iranului la scară largă

Ministrul israelian al apărării, Yoav Gallant, i-a spus duminică secretarului american al apărării, Lloyd Austin, că Iranul face pregătiri pentru un atac militar la scară largă asupra Israelului.

Potrivit Reuters, informația a fost dezvăluită de jurnalistul Axios Barak Ravid într-o postare pe X, citând o sursă apropiată ministrului.

Într-un comunicat transmis luni, ministerul lui Gallant a confirmat că această convorbire a avut loc, precizând că Gallant și Austin au discutat despre coordonarea operațională și strategică, precum și despre pregătirea armatei israeliene în fața amenințărilor iraniene.

Între timp, secretarul american al apărării Lloyd Austin a ordonat desfășurarea unui submarin cu rachete ghidate în Orientul Mijlociu.

Armata americană a transmis deja că va desfășura avioane de luptă suplimentare și nave de război ale Marinei în regiune, pentru a consolida apărarea israeliană.

Citește și
armata iordania
Statul care refuză să devină câmpul de luptă pentru Iran și Israel: „Nu vom permite nimănui să ne încalce spaţiul aerian”

Vineri, un comandant adjunct al Gardienilor Revoluției iraniene a fost citat de agențiile de presă locale afirmând că Iranul este pregătit să execute un ordin al liderului suprem Ayatollah Ali Khamenei de a "pedepsi aspru" Israelul pentru asasinarea, la 31 iulie, a liderului grupului militant palestinian Hamas la Teheran.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult