Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Ministrul german de externe: „Ucraina trebuie să devină membru cu drepturi depline al Uniunii Europene”

Your browser doesn't support HTML5 video.

„Ucraina trebuie să devină membru cu drepturi depline al Uniunii Europene, dar nu trebuie să existe scurtături în procesul de aderare”.

Asta spune ministrul german de externe, care a venit într-o vizită surpriză la Bucha, orașul de la periferia Kievului asociat cu crime de război în timpul ocupației ruse.

Pe de altă parte, administrația Biden a anunțat 40 de miliarde de dolari constând în ajutoare militare și umanitare pentru Ucraina.

Ministrul german de externe este cel mai important oficial al guvernului de la Berlin care vizitează Ucraina de la începutul invaziei ruse, pe 24 februarie.

Annalena Baerbock: ”Și aceste victime, aici se simte cu putere acest lucru, am putea fi chiar noi. Bucha este o suburbie a Kievului. Este ca Postdam, chiar lângă Berlin. Vezi terenuri de joacă, supermarket-uri, oameni care se duc la muncă. Apoi, vezi chiar aici cele mai cumplite urmări ale crimelor războiului”.

Citește și
Un colonel rus a recunoscut în direct la Rusia TV1 că armata nu are șanse împotriva ucrainenilor echipați la standarde NATO
Colonelul rus care a recunoscut la TV că armata lui Putin nu are șanse în Ucraina a prezis și eșecul “operațiunii speciale”

Preşedintele Consiliului European, Charles Michel, a fost în vizită la Odesa, luni, când rachetele ruseşti cădeau peste oraşul port de la Marea Neagră. Şi el şi premierul ucrainean au fost nevoiţi să coboare în adăpost, până la ridicarea alertei.

Charles Michel, președintele Consiliului European: "Kremlinul vrea să ucidă spiritul vostru de libertate și democrația, dar sunt total convins că nu vor reuși niciodată. Dragi prieteni ucraineni, am venit la Odesa de Ziua Europei cu un mesaj simplu, nu sunteți singuri. Suntem cu voi".

Preşedintele Zelenski a avertizat că blocada Rusiei la porturile ucrainene de la Marea Neagră ameninţa nu doar economia ţării, ci şi livrările de cereale în toată lumea. „Accesul la porturile de la mare este crucial”, a avertizat şi preşedintele Băncii Europene pentru investiţii.

Werner Hoyer, Președintele European Investment Bank: ”Ucraina este o țară bogată. Este grânarul Europei. Și are grâu în valoare de 8 miliarde de euro, din recolta de anul trecut, pe care nu-l poate exporta pentru că nu are acces la porturile de la mare. Peste câteva luni așteaptă o nouă recoltă bună, poate 70% din cea de anul trecut, dar ce poate să facă cu aceasta?”

Joe Biden: ”Având în vedere că războiul lui Putin aduce încă o dată distrugeri și deznădejde în Europa și pentru a reafirma angajamentul nostru de durată pentru un viitor bazat pe democrație, drepturile omului și soluționarea pașnică a dezacordurilor, voi semna, acum, acest proiect de lege”. Pe de altă parte, președintele american Joe Biden a reactivat prin lege măsuri care au mai fost luate în perioada celui de-al Doilea Război Mondial pentru a accelera livrările de arme către Ucraina. Ultima solicitare a administraţiei Biden pentru Congres înseamnă încă 40 de miliarde de dolari pentru ajutor militar şi umanitar.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult