Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Ministrul francez al Culturii vrea taxe mai mari la intrarea în monumentele din Paris. Sunt vizați turiștii din aceste țări

Turiștii care ajung în Franța ar putea fi nevoită să înceapă să scoată mai mulți bani pentru a vizita atracțiile emblematice ale Parisului.

Rachida Dati, ministrul Culturii din Franța, a înaintat o propunere de taxare a celor care vor să viziteze Catedrala Notre-Dame din Paris. În plus, prin acest proiect, turiștii din afara Uniunii Europene ar urma să „plătească mai mult” pentru a vizita Muzeul Louvre, instituția care găzduiește lucrări celebre precum Mona Lisa, notează POLITICO.

Proiectul vine în contextul în care Ministerul Culturii din Franța a fost scutit de reducerile de cheltuieli propuse în planul de austeritate dur al noului prim-ministru Michel Barnier. În plus, Dati a declarat pentru Le Figaro că este nevoie de mai multe fonduri pentru inovare și pentru a finanța conservarea numeroaselor monumente franceze.

Bilete mai scumpe pentru turiștii din afara UE

Dati a sugerat „ca vizitatorii din afara UE să plătească mai mult pentru biletele de intrare” la Luvru - unde se află unele dintre cele mai faimoase picturi din lume, inclusiv Mona Lisa - pentru a asigura fonduri pentru renovarea altor atracții franceze.

În plus, ministrul „i-a făcut arhiepiscopului Parisului o propunere simplă: să introducă o taxă simbolică pentru toate vizitele turistice la Notre-Dame și să consacre fondurile în întregime unui plan major de protejare a patrimoniului nostru religios”.

Citește și
Céline Dion
Céline Dion, în vizită la Luvru cu două zile înainte de deschiderea Jocurilor Olimpice. FOTO

„Cu doar 5 euro pe vizitator, am strânge 75 de milioane de euro pe an. Astfel, Notre-Dame de Paris ar salva toate bisericile din Paris și din Franța”, a adăugat Rachida Dati. 

Redeschiderea Notre-Dame, care a fost închisă pentru public după un incendiu catastrofal în 2019, este programată pentru 8 decembrie.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult