Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Ministrul de externe iranian: Iranul nu va rămâne „indiferent” dacă Moscova folosește drone de fabricație iraniană în Ucraina

Ministrul de externe iranian Hossein Amir-Abdollahian a declarat luni că ţara sa nu va rămâne "indiferentă" dacă se dovedeşte că Rusia foloseşte drone de fabricaţie iraniană în Ucraina, relatează AFP.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat luni că Rusia a comandat "aproximativ 2.000 de drone Shahed iraniene", drone kamikaze, pentru a sprijini invadarea Ucrainei, potrivit Agerpres.

"În războiul din Ucraina (...) suntem împotriva înarmării atât a Rusiei, cât şi a Ucrainei", a afirmat Amir-Abdollahian în declaraţii video difuzate de presa locală.

"Nu am furnizat Rusiei arme sau drone pentru a le folosi în războiul împotriva Ucrainei", a adăugat el, recunoscând că există o cooperare în domeniul apărării între Teheran şi Moscova.

Ministrul iranian a reafirmat disponibilitatea ţării sale de a purta discuţii directe cu Ucraina pe acest subiect, subliniind că a transmis un mesaj în acest sens şefului diplomaţiei Uniunii Europene (UE), Josep Borrell.

Citește și
imagini prezentare
Rusia a falsificat fotografiile folosite în prezentarea în care acuză Ucraina că pregatește o „bombă murdară”

În ultimele săptămâni, Ucraina şi aliaţii săi occidentali au acuzat Moscova că foloseşte drone de fabricaţie iraniană în atacurile împotriva Ucrainei.

Iranul a negat acuzaţiile, în timp ce Kremlinul a susţinut că occidentalii încearcă să "facă presiune" asupra Teheranului.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult