Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Ministrul de Externe din Filipine înjură China: ”Nu știu cum să o zic mai politicos. A, da. IEȘI ÎN *** MEA”

Ministrul de Externe al Filipinei a cerut luni, într-un mesaj cu conținut vulgar transmis pe Twitter, ca vasele Chinei să iasă din apele disputate ale Mării Chinei de Sud.

Teodoro Locsin este un diplomat cunoscut pentru că, uneori, face observații mai dure.

Acum, el se referă la ceea ce consideră a fi prezența "ilegală" a sutelor de bărci chineze în interiorul Filipinei, în așa numita Zonă Economică Exclusivă de 200 de mile (ZEE).

"China, prietene, nu știu cum să o zic mai politicos. A, da. IEȘI ÎN P*** MEA AFARĂ”, a spus Locsin într-un mesaj pe contul său personal de Twitter, potrivit Reuters.

"Ce faci cu prietenia noastră? Tu. Nu noi. Noi ne străduim. Tu. Ești ca un țăran urât care își forțează atenția pe un tip frumos, care vrea să fie prietenos; nu să creeze o provincie chineză ..." , a spus Locsin.

Citește și
Marichu Mauro
Ambasadoarea Filipinelor în Brazilia, demisă după ce şi-a bătut luni de zile una dintre menajere

Ambasada Chinei la Manila nu a răspuns imediat la solicitarea Reuters de a comenta acest mesaj dur. Oficialii chinezi au spus anterior că navele din zona disputată Whitsun Reef erau bărci de pescuit care se refugiau din mările agitate.

China revendică aproape toată Marea Chinei de Sud, prin care trec în fiecare an aproximativ 3 trilioane de dolari din comerțul cu nave. În 2016, un tribunal de arbitraj din Haga a decis că cererea chinezilor, pe care Beijingul o justifică prin niște hărți ale sale mai vechi, este incompatibilă cu dreptul internațional.

De asemenea, într-o declarație făcută luni, ministerul Filipinei de Externe a acuzat garda de coastă a Chinei de ”blocare, manevre periculoase și provocări radio ale navelor de gardă de coastă filipineze”.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult