Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Ministrul britanic al Apărării: Nu putem mobiliza nici măcar o divizie de 10.000 de militari în caz de război

Ministrul britanic al Apărării Ben Wallace a condamnat slăbirea capacității armatei britanice, după decenii în care a fost subfinanțată.

Wallace a declarat pentru The Times că armata britanică nu mai este capabilă să desfășoare într-un război nici măcar o divizie de 10.000 de militari.

Ministerul britanic al Apărării a mai spus că a reușit să înceapă să remedieze problemele forțelor armate de lungă durată abia după ce a primit mai mulți bani de la fostul premier Boris Johnson.

Ben Wallace a făcut aceste declarații în contextul în care guvernul britanic se pregătește pentru dezbaterile privind bugetul pe 2023.

Un raport întocmit anul trecut de Oficiul Național de Audit din Marea Britanie a constatat că un număr semnificativ de proiecte ale Ministerului Apărării, inclusiv programul fregatelor de Tip 32 și construcția de nave multirol, au fost lăsate nefinanțate.

În 2021, în armata britanică existau 18.000 de infanteriști, potrivit UK Defence Journal. Armata Ucrainei a pierdut mai mulți militari în primele patru luni de război, decât au la dispoziție trupele de infanterie ale Armatei Britanice, a remarcat un expert în apărare, potrivit Business Insider.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult