Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Ministerul de Externe rus spune că sateliții occidentali din Ucraina ar putea deveni o țintă legitimă a Rusiei

Vladimir Yermakov, directorul departamentului pentru neproliferare și control al armelor al Ministerului de Externe din Rusia, a declarat că țările occidentale folosesc infrastructura spațială civilă pentru a sprijini armata ucraineană.

În acest caz, consideră Yermakov, o astfel de „infrastructură cvasi-civilă” ar putea deveni o țintă legitimă pentru represaliile ruse, scrie presa din Rusia.

„Țările vestice folosesc activ potențialul infrastructurii spațiale civile, în primul rând sateliții pe orbită joasă, pentru a sprijini operațiunile Forțelor Armate ale Ucrainei. Cu ajutorul acestora, se desfășoară misiuni specifice de luptă pentru a dezvălui locurile de desfășurare, rutele de mișcare și acțiunile trupelor ruse, precum și ghidarea țintită din spațiu a munițiilor ghidate de precizie”, a spus diplomatul, conform RIA Novosti.

Potrivit lui Yermakov, utilizarea sateliților civili în scopuri militare „ ridică semne de întrebare” în contextul Tratatului privind spațiul cosmic, conform căruia infrastructura spațială poate fi folosită exclusiv în scopuri pașnice.

„Confirmăm că o astfel de infrastructură cvasi-civilă, dacă este folosită în operațiuni militare împotriva Rusiei, poate deveni, în mod destul de logic, o țintă legitimă pentru armata rusă”, a spus el, conform Kommersant.

Citește și
Papa Francisc și-a ales un asistent medical personal
Papa Francisc provoacă furia Rusiei cu un interviu pe care Moscova îl califică drept „rasist”

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult