Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Ministerul de Externe al Rusiei: Cele cinci puteri nucleare ale lumii sunt „în pragul războiului”

Rusia a susținut marți seară că cele cinci puteri nucleare ale lumii sunt în pragul războiului și a cerut Occidentului să nu le „provoce”, scrie Mirorr.co.uk.

Temerile că războiul brutal al Kremlinului cu Ucraina l-ar putea determina pe Vladimir Putin să opteze pentru o lovitură nucleară au fost împărtășite între liderii mondiali de la primul asalt asupra teritoriului inamic din februarie.

Luna trecută s-a susținut că testele de arme nucleare ordonate de președintele rus au eșuat, unii sugerând că au fost sabotate.

Cu toate acestea, există posibilitatea ca conflictul să scape de sub control, iar tensiunile au fost din nou alimentate de Ministerul de Externe al Rusiei, care a sugerat că cele cinci puteri nucleare ale lumii sunt în pragul unui război total.

Acesta a precizat: „[Occidentul trebuie să înceteze] să încurajeze provocările cu arme de distrugere în masă, care pot duce la consecințe catastrofale. Suntem ferm convinși că situația actuală este complicată. Sarcina imediată este evitarea oricărei ciocniri militare a puterilor nucleare”.

Citește și
Navele care transportă cereale pot părăsi porturile ucrainene din Marea Neagră, susțin rușii
Cum ar fi reușit Turcia să ”întoarcă” Rusia în acordul privind cerealele din Ucraina. „A fost o poziție de forță”

Cele cinci națiuni considerate state cu arme nucleare sunt Rusia, Marea Britanie, SUA, Franța și China.

Alte patru țări - Pakistan, India, Israel și Coreea de Nord – dețin, de asemenea, bombe nucleare. Se spune cele nouă națiuni dețin 13.000 de arme nucleare pe tot globul.

Săptămâna trecută, colonelul Igor Korotchenko, expert militar al lui Putin, a amenințat atât Marea Britanie, cât și America cu lovituri nucleare la scară largă, pe fondul pretențiilor Rusiei că Ucraina este gata să lanseze o „bombă murdară”.

Editorul-șef al revistei Apărarea Națională a Rusiei a spus televiziunii de stat că Vladimir Putin ar trebui să lanseze atacuri Topol-M asupra țintelor militare din cele două țări occidentale.

Korotchenko a susținut că astfel de lovituri ar fi o răzbunare pentru ceea ce el a descris ca fiind o acțiune așteptată a NATO.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult