Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Milioane de americani au început deja să voteze, în avans, pentru Donald Trump sau Kamala Harris

Your browser doesn't support HTML5 video.

Americanii sunt nerăbdători să-și aleagă președintele, dintre Donald Trump și Kamala Harris. Mai sunt aproape 3 săptămâni până la ziua scrutinului, dar mulți au început deja să voteze în avans, pentru că pot să facă asta. 

În Georgia, unul dintre statele-cheie, în prima zi de deschidere a urnelor s-a înregistrat o prezență record.

Peste tot în America, alegătorii pot să voteze - prin prezență la urne sau prin corespondenţă - în avans, înainte de ziua conscarată pentru alegeri - 5 noiembrie.

Peste cinci milioane dintre ei au votat deja, conform unei numărători neoficiale. În Georgia, prima zi a scrutinului au fost contorizate peste 300.000 de voturi, dublu peste recordul precedent.

Votant: „ Aceste alegeri afectează întreaga țară și chiar lumea, așa că urniți-vă și mergeți să votați."

Citește și
donald trump, kamala harris
Cursa pentru Casa Albă rămâne strânsă: Kamala Harris se menţine cu un avans marginal faţă de Trump, de 45% la 42%

Georgia este unul dinstre statele cheie care decid noul președinte. Iar cei doi candidați rivali le-au cerut alegătorilor să meargă la vot, de acum.

Donald Trump: "Ei bine, trebuie să o învingem. Trebuie! Ea (Kamala Harris) nu este potrivită pentru această funcție."

Kamala Harris: "Donald Trump devine din ce în ce mai instabil și dezechilibrat."

Fostul preşedinte american încearcă să câştige electoratul din Georgia după ce, în urmă cu patru ani, a pierdut acolo în faţa lui Joe Biden la o diferenţă mică.

Acum, a organizat un miting în acest stat-cheie chiar în ziua deschiderii urnelor. Și le-a cerut susținătorilor să-i aducă o victorie ... "prea mare pentru a fi fraudată", o referire la acuzațiile sale nefondate despre așazise fraude electorale în 2020."

Donald Trump: ”Mergeți la urne și votați, apoi, în următoarele 21 de zile, convingeți-i pe toți cei pe care îi cunoașteți să iasă și să voteze. Nu vrem să riscăm, nu putem pierde această țară.”

Imigrația ilegală este una din principalele preocupări ale alegătorilor americani.

Donald Trump: ”Sunt aici pentru a cere pedeapsa cu moartea pentru orice imigrant care ucide un cetățean american sau un ofițer de poliție."

Între timp, Kamala Harris, are o problemă serioasă - trebuie să convingă electoratul de culoare, mai ales tinerii, care - arată sondajele - se îndreaptă din ce în ce mai mult către Trump.

Kamala Harris: ”Planul meu va consolida economia noastră. Al lui, va agrava inflația. Planul său va provoca o recesiune până la mijlocul anului viitor...”

"Agenda oportunităților" pe care o propune candidata democrată se concentrează pe oferirea de împrumuturi avantajoase antreprenorilor de culoare. Dar și pe ... legalizarea marijuanei, in scop recreational!

Kamala Harris, vicepreședinta SUA: ”Angajamentul meu, ca președintă, va fi să lupt pentru dezincriminarea marijuanei, pentru că știu exact cum au fost folosite până acum aceste legi, pentru a afecta, disproporționat, anumite categorii ale populației, în special bărbații de culoare.”

Președintele Joe Biden a făcut campanie pentru candidata democratilor in Pennsylvania, un alt stat-cheie.

Joe Biden, președintele SUA: „Pot să vă spun că Kamala Harris a fost un vicepreședinte grozav. Va fi și un președinte grozav. L-a învins pe Trump atât de rău în dezbatere, încât el este speriat de moarte că nu o poate învinge. E un lucru cert. E un ratat.”

Potrivit celui mai recent sondaj, Kamala Harris îşi menţine un avans mic, de 3 puncte procentuale - aflat în marja de eroare - faţă de Donald Trump.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult