Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Mike Pompeo merge în Coreea de Nord, alături de noul trimis special al SUA

Șeful diplomației americane, Mike Pompeo, va merge în Coreea de Nord săptămâna viitoare, alături de Stephen Biegun, noul trimis special al Statelor Unite la Phenian.

„Stephen Biegun va coordona politica SUA privind Coreea de Nord şi va conduce eforturile noastre pentru a ajunge la scopul preşedintelui Trump, o dezarmare nucleară completă şi verificabilă, aşa cum s-a ajuns la un acord cu Kim Jong Un. Voi călători împreună cu el săptămâna viitoare în Coreea de Nord pentru a face progrese din punct de vedere diplomatic către obiectivul nostru”, a declarat Pompeo, informează Reuters, citat de News.ro.

Biegun a declarat că „problemele sunt grele şi va fi greu să le rezolvăm”, dar a adăugat că Trump a creat un moment bun şi că va profita de această oportunitate pentru a asigura un viitor paşnic pentru poporul nord-coreean.

Biegun a fost vicepreşedinte privind afacerile internaţionale guvernamentale pentru Ford Motor timp de 14 ani. Compania a anunţat retragerea lui joi. Înainte să lucreze la Ford, Biegun a fost consilier pe securitate naţională pentru republicanul Bill Frist, liderul majorităţii din Senat de la acea vreme.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

Citește și
rachete nord-coreene Hwasong-12
Coreea de Nord construieşte 2 rachete intercontinentale care pot lovi America

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult