Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Mii de oameni s-au înghesuit pe plajă în Marea Britanie. Autoritățile se tem de un al doilea val de Covid

Mii de oameni au ieșit la plajă în stațiunea turistică Bournemouth de pe coasta de sud a Marii Britanii în a doua cea mai călduroasă zi a anului, scrie DailyMail. 

Oficialii locali au spus că sunt îngroziți de scenele din regiunea Dorset, văzând comportamentul și acțiunile iresponsabile ale atâtor oameni. Temperaturile au atins 33 de grade Celsius în sudul Angliei în după-amiaza de joi.

Poliția a îndemnat cu disperare oamenii să „păstreze distanța” și „să se gândească de două ori înainte de a se îndrepta spre zonă”, în timp ce autoritățile din Bournemouth, Christchurch și Poole Council au declarat că au fost aplicate 558 de amenzi.

Joi au fost scoase de pe plaje 33 de tone de gunoi și au existat campinguri ilegale, gunoaie, comportament antisocial - inclusiv lupte în stare de ebrietate printre persoanele care se ocupă de plajă - și blocaj pe drumuri.

Autoritățile au declarat că a fost un adevărat haos cauzat de un „volum semnificativ de oameni care se îndreptau către zona cu plajă”, unde unii oameni erau atât de dornici să obțină un loc bun pentru a se bronza încât au făcut camping peste noapte pe plajă.

Citește și
Copenhaga, Danemarca
Țara din Europa care și-a deschis granițele dar a prelungit restricțiile pentru români

Reprezentanții plajelor au declarat că serviciile au fost suprasolicitate, deoarece mulțimi uriașe de vizitatori au sfidat sfatul de a rămâne în case.

Scenele șocante au stârnit furie, deoarece distanțarea socială a devenit imposibilă pe plajele aglomerate, ridicând perspectiva înfiorătoare a unui al doilea val de coronavirus.

Medicul șef al Angliei, Chris Whitty, a avertizat joi că cazurile de Covid-19 „vor crește din nou” dacă britanicii nu urmează sfatul de a păstra distanțarea socială, el a îndemnat oamenii să se bucure de vreme „într-un mod sigur pentru toți”.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult