Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Mii de iranieni au cântat ”Moarte Americii!” și au ars drapelul SUA. VIDEO

Your browser doesn't support HTML5 video.

Mii de iranieni au ieşit duminică pe străzile din Teheran cântând ”Moarte Americii” și au ars drapelul SUA. De luni, Statele Unite au reintrodus sancțiuni drastice împotriva Iranului.

Iranienii au demonstrat față de introducerea sancţiunilor americane suplimentare.

Participanţii au scandat sloganuri împotriva SUA, Israelului şi Arabiei Saudite și au afișat desene  în care liderul american era numit ”Trump Salman” aluzie la prietenia din președintele SUA și prințul moștenitor al Arabiei Saudite. 

Manifestaţia au avut loc la 39 de ani de la ocuparea ambasadei SUA la Teheran de către studenţi iranieni fundamentalişti, eveniment care a cauzat o gravă criză diplomatică.

În luna mai, preşedintele american Donald Trump a anunţat retragerea unilaterală a SUA din acordul internaţional cu privire la programul nuclear iranian, document semnat în 2015 de Iran, pe de o parte, şi SUA, Rusia, Marea Britanie, Franţa, China şi Germania, pe de altă parte.

"Conduita iresponsabilă a Statelor Unite necesită un răspuns colectiv din partea comunităţii internaţionale pentru a susţine respectarea statului de drept, pentru a împiedica subminarea diplomaţiei şi protejarea multilateralismului", a scris ambasadorul iranian la ONU Gholamali Khoshroo, cerând ca Statele Unite să fie făcute răspunzătoare.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult