Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Mette Frederiksen, primele declarații publice după ce a fost atacată în plină stradă. „A fost un weekend cam dificil”

Your browser doesn't support HTML5 video.

Premierul Danemarcei, Mette Frederiksen, a făcut primele declarații publice, după ce vineri a fost atacată în plină stradă.

Șefa guvernului a vorbit - într-un interviu pentru o televiziune daneză - despre cât de mult a afectat-o fizic și psihic incidentul.

Mette Frederiksen, premierul Danemarcei: „Încă nu sunt eu însumi și a fost un weekend cam dificil, trebuie să mărturisesc. Am avut nevoie de puțină liniște și să-mi petrec timpul cu familia. Disprețuiesc violența în toate formele ei dintotdeauna. Împărtășim cu toții această instituție democratică. Indiferent dacă vă place sau nu premierul este vorba despre democrația noastră și nimeni nu ar trebui să aibă voie să o atace.”

Mette Frederiksen a mai spus că are nevoie să stea departe - o vreme - de activitățile publice. Apoi, după ce va reveni la muncă, ea se gândește să lucreze mai mult din biroul ei de la guvern și să evite deplasările, cel puțin o perioadă.

Potrivit poliției daneze, atacatorul, un bărbat de 39 de ani de origine poloneză, ar fi fost în stare de ebrietate când a lovit-o pe și împins-o pe șefa executivului.

Citește și
Mette Frederiksen
Mette Frederiksen, premierul danez, a spus că se simte „tristă şi afectată”, după ce a fost atacată pe stradă

Individul a fost arestat imediat și este cercetat pentru violențe asupra unor persoane aflate în serviciul public.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult