Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Mesajul lui Trump, de Ziua Recunoștinței: "Nu putem lăsa în țară pe oricine. Sunt oameni răi"

Your browser doesn't support HTML5 video.

Americanii s-au înfofolit bine şi au ieşit pe străzile din Manhattan ca să se bucure de paradă Macy's.

A fost cea mai geroasă Zi a Recunoştinţei din ultimul secol, însă frigul nu le-a stricat americanilor cheful de petrecere.

Pe de altă parte, preşedintele a abordat teme serioase în mesajul transmis soldaţilor aflaţi în străinătate.

Le-a promis că nu-i va lăsa pe migranţii "răi" adunați la granița cu Mexicul să intre în ţară.

Erau minus şase grade Celsius când uriaşele baloane s-au ridicat spre cer - semn că s-a dat startul paradei Macy's. Mulţi dintre spectatori au călătorit sute de kilometri special pentru a se bucura de defilările colorate şi de atmosfera festivă.

Pentru micii spectatori, gerul şi-a mai pierdut parcă din forţă când în faţa lor au apărut carele alegorice care l-au purtat pe Moş Crăciun. Pushtii au fost vrăjiţi şi de baloanele imense care înfăţişau cele mai îndrăgite personaje de desene animate.

Citește și
Donald Trump
Anunțul lui Trump privind sancțiunile împotriva saudiților, după uciderea jurnalistului Khashoggi

Preşedintele le-a transmis mesaje de felicitare soldaţilor americani aflaţi în diferite colţuri ale lumii, care şi-au petrecut Ziua Recunoştinţei departe de familie. Dar nu s-a limitat doar la atât.

Donald Trump: "Ați văzut probabil ce se întâmplă la graniţa noastră de sud. Sunt mulţimi uriaşe de oameni, de care nu ştim nimic şi care, în multe cazuri, sunt oameni răi. Nici nu trebuie să vă întreb, ştiu sigur ce vreţi, vreţi să ne asigurăm că nu lăsăm în ţară pe oricine."

Aproape trei mii de migranţi din America Latină au ajuns la graniţa dintre Mexic şi Statele Unite - la capătul unei călătorii istovitoare, de patru mii de kilometri.

Trump a avertizat, încă o dată, că, dacă situaţia va scăpa de sub control, va închide complet graniţa.

Donald Trump: "Dacă ajungem în situaţia în care pierdem controlul asupra oamenilor, dacă vor fi răniţi, vom închide intrarea în ţară până vom restabili liniştea."

În plus, a confirmat că le-a dat undă verde soldaţilor americani să-şi folosească armele.

Donald Trump: "Dacă nu vor avea încotro, vor folosi forţa letală. Le-am dat OK-ul. Doar dacă trebuie. Sper că nu va fi necesar, dar ştiţi că avem de-a face cu cel puţin 500 de criminali periculoşi."

Tot ca parte a evenimentelor organizate de Ziua Recunoştinţei, Trump le-a dus bunătăţi membrilor pazei de coastă din Riviera Beach.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult