Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Mesaj disperat al lui Jack Jihadistul, luptător ISIS de la 18 ani: "Mi-e dor de mama"

Jack Jihadistul, despre care presa spune că este primul britanic alb care s-a alăturat ISIS, în Siria, în 2014, a declarat, într-un interviu televizat, că îi este dor de mama sa și că dorește să se întoarcă în UK.

Deținut de mai bine de doi ani într-o închisoare kurdă, la granița Siriei cu Turcia, Jack Jihadistul, pe numele său adevărat Jack Letts, a acordat un interviu postului ITV News.

Jack a părăsit localitatea Oxford în 2014, s-a convertit la islam și a plecat în Siria, pentru a se alătura Statului Islamic în formare la acea vreme. Acolo, el a primit numele Abu Mohammed și s-a căsătorit cu o femeie irakiană cu care a făcut un copil, pe care l-a numit după profetul Muhammad.

Înainte de a fi arestat, el a publicat pe Internet selfie-uri în care apare ținând arme și a pretins chiar că ar fi supraviețuit unui atac cu dronă.

Citește și
vaduve ISIS dupa gratii
Analiză AFP: Cât de periculoase sunt "văduvele ISIS". Ar putea iniţia noi atentate

Acum, tânârul de 23 de ani vrea cel mai mult să-și revadă mama, cu care nu a mai vorbit din momentul în care a fost prins, scrie Daily Mail.

"Dacă UK acceptă, m-aș întoarce în țară, Marea Britanie este casa mea. Dar, nu cred că se va întâmpla asta. Cel mai mult mi-e dor de oamenii dragi mie. Mi-e dor de mama. Știu că poate sună copilăresc. Chiar dacă nu aș putea să o văd, măcar un telefon aș vrea să-i dau. Nu știu dacă autoritățile pot face asta pentru mine, dar aș dori ca măcar să vorbesc la telefon cu ea", a declarat Jack Letts.

Întrebat ce îi mai lipsește, Jack Jihadistul a adăugat: "Mi-e dor să mănânc pateuri și mi-e dor de emisiunea Doctor Who. Sună stupid … cam asta e tot".

Referitor la reacția pe care a avut-o la atacurile teroriste din 2015, de la Paris, care s-au soldat cu moartea a 130 de oameni, și pe care le-a considerat atunci ca fiind justificate, Jack Jihadistul a declarat, în interviul acordat ITV News, că într-adevăr aceea a fost gândirea lui atunci.

"Ca să fiu sincer, atunci am crezut că a fost un lucru bun. Atunci, aveam aceste gânduri, trăind în Rakka, fiind bombardați la fiecare 5 minute de avioanele coaliției. Am văzut copii arzând de vii. Te gândeai atunci: "De ce să nu li se întâmple și lor?"'', a spus tânărul.

Însă, Jack Letts spune că de atunci și-a schimbat punctul de vedere, realizând că acei oameni nu au aveau nicio legătură cu ceea ce s-a întâmplat în Siria.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult