Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Mersul trenurilor, afectat de un accident din Ungaria. Românii care merg la Budapesta sau Viena au întârzieri și de 10 ore

Your browser doesn't support HTML5 video.

Românii care călătoresc cu trenul spre Budapesta sau Viena au întârzieri uriaşe, din cauza unui accident feroviar petrecut în Ungaria.  

Două trenuri internaţionale care leagă Bucureştiul de cele două capitale au fost anulate provizoriu. În locul lor circulă un tren suplimentar, care combină cele două rute. O garnitură a ajuns la Arad cu zece ore întârziere.

Aproape 200 de persoane care au intrat în ţară pe la Curtici au ajuns la Arad mult după prânz, în loc de ora 4:00 dimineaţa. Întârzierea a fost de aproape 600 de minute.

Călător: „Mai mult am stat prin Ungaria deviați. Nu știam ce urmează, nu știam nimic, nimic. Am aflat că a fost o deraiere și o modificare de orar. Dacă s-a întâmplat puteau să anticipeze și suferința oamenilor. Avem copii care nu au avut o gură de apă, nimic”. 

Călător: „Am stat două ore jumate la Viena, încă șase ore în Ungaria, încă două ore, mai două ore întârziere. Sunt zece ore. Ajungem acasă la 1-2. Fară apă, fără mâncare”.

Citește și
accident tren
Doi tineri au scăpat ca prin minune după ce mașina în care se aflau a fost spulberată de tren

Tinere: „Venim de la Viena. Am stat vreo două ore în Viena și vreo șase ore în tren. Nu avem mâncare, nu este restaurant în tren și este foarte cald. Nu avem apă. A fost foarte greu pentru noi”. 

Călător: „Suntem din Elveția și mergem în Moldova, dar am pierdut trenul. Întârzierea este de 10 ore. Am vrut să luăm alt tren, dar acum în total avem o întârziere de 15 ore”.

La Arad, călătorii au primit apă şi o gustare

Accidentul feroviar din ţara vecină s-a petrecut duminică. Şase vagoane au deraiat pe ruta Budapesta - Beckescsaba, iar linia ferată a fost închisă complet.

Liviu Matei, conductor vagon cușetă: „Știm că a fost un accident feroviar grav și a trebuit să mergem pe ruta ocolitoare, să ajungem la destinație cu călătorii. A înțeles situația în momentul când este un accident pe parcursul tău trebuie o soluție să-l eviți, să poți să treci cu trenul pe lângă el".

Deocamdată nu este sigur când va fi deblocat acel tronson de cale ferată din Ungaria.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult