Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Medvedev a prezentat „formula de pace blândă” a Rusiei. Ce trebuie să facă Ucraina ca Putin să oprească războiul

Vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei, Dmitri Medvedev, a prezentat detaliile așa-numitei formule rusești de pace.

Dmitri Medvedev (foto, stânga) a precizat că așa-zisul plan de pace al Rusiei ar presupune capitularea Ucrainei, "plata tuturor compensațiilor cuvenite Rusiei" și "adoptarea unui act privind reunificarea fostelor teritorii ale "Ucrainei" cu Federația Rusă" în schimbul încheierii ostilităților de către Rusia.

Astfel, Medvedev a declarat că, pentru a obține așa-numitul "consens cu comunitatea internațională", Ucraina trebuie să declare "capitulare completă și necondiționată", "să efectueze demilitarizarea", "să demită toate autoritățile constituționale" și "să organizeze imediat alegeri pentru un parlament temporar", potrivit Ukrainska Pravda.

Medvedev: „Aceasta este o poziție de compromis, nu-i așa?”

Totodată, fostul președinte al Rusiei transmite că Occidentul recunoaște "regimul politic de la Kiev ca fiind o juntă nazistă" și că este necesar să se desfășoare un "program de denazificare forțată care să cuprindă toate autoritățile" sub supravegherea Organizației Națiunilor Unite.

În plus, Dmitri Medvedev consideră că Ucraina trebuie să plătească și despăgubiri Rusiei, inclusiv să ramburseze rudele soldaților ruși, și să "recunoască oficial că întregul teritoriu al Ucrainei aparține Federației Ruse".

Citește și
vladimir putin
Putin anunță că Rusia va plasa trupe și sisteme militare la granița cu Finlanda

"Aceasta este formula rusească de pace blândă. La urma urmei, aceasta este o poziție de compromis, nu-i așa? Cred că, urmând-o, putem ajunge la un consens amical cu comunitatea internațională, inclusiv cu lumea anglo-saxonă, și putem desfășura summituri productive, mizând pe înțelegerea prietenilor noștri apropiați, și anume a partenerilor noștri occidentali”, a dăugat Medvedev.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult