Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Medicii se așteaptă la un adevărat dezastru în India, din cauza coronavirusului

În plină pandemie globală de coronavirus, medicii avertizează că India trebuie să se pregătească pentru un număr uriaș de decese cauzate de coronavirus.

Medicii de top din India au urmărit cum virusul s-a răspândit rapid în SUA și Europa, copleșind sisteme medicale solide, în timp ce personalul luptă pentru a trata mii de pacienți, relatează CNN.

„Acesta este un virus care a sfidat toate predicțiile posibile”, a spus dr. Arvind Kumar, președinte al Centrului pentru chirurgie toracică de la Spitalul Sir Ganga Ram din New Delhi.

De asemenea, autorităţile din Mumbai şi-au manifestat îngrijorarea faţă de posibila răspândire a noului coronavirus în Dharavi, cea mai mare mahala din India, după ce un bărbat diagnosticat cu COVID-19 a murit, iar un angajat municipal a fost testat pozitiv pentru virus, potrivit Agerpres.

Bărbatul de 56 de ani care a murit miercuri seară a fost primul testat pozitiv în această suburbie aglomerată a capitalei financiare a Indiei.

Citește și
cercetatori
Studiu: Un medicament anti-paraziți disponibil în întreaga lume a omorât COVID-19 în laborator în 48 de ore

Pacientul nu avusese antecedente de călătorie şi a fost internat duminică într-un spital local cu febră. Bărbatul a fost testat pozitiv pentru noul coronavirus miercuri, a informat un oficial al municipalităţii.

Potrivit estimărilor, între 70.000 şi 1 milion de persoane trăiesc în prezent în Dharavi - un labirint de circa 5 kilometri pătraţi de străzi înguste, locuinţe terasate, bordeie şi canalizări deschise.

Aici a fost turnat lungmetrajul ''Slumdog Millionaire'' care a câştigat opt premii Oscar în 2008, inclusiv la categoria cel mai bun film.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult