Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Medic sirian acuzat de crime împotriva umanității, în Germania: La ce orori își supunea pacienții

Un doctor sirian a fost acuzat, în Germania, de crime împotriva umanității, după ce a torturat mai mulți pacienți din țara natală, unii dintre ei murind.

Alla Mousa s-a mutat, în 2015, în Germania, unde a practicat medicina până anul trecut, când a fost arestat. Medicului i se aduc 18 capete de acuzare de tortură, în Homs și Damasc.

Printre acuzațiile aduse sunt și unele referitoare la faptul că medicul ar fi încercat să își facă unii pacienți să devină infertili, conform ABC News.

Procurorii au indicat faptul că după ce au început opoziția față de regimul lui Bashar Assad, în 2011, unii protestatari erau arestați și torturați. Civilii răniți erau duși la spitalele militare unde erau torturați și, unii dintre ei, chiar uciși.

Mousa este acuzat că ar fi turnat alcool pe organele genitale ale unui băiat și ale unui bărbat și apoi le-ar fi dat foc cu o brichetă, într-un spital militar din Homs. Mai este acuzat de torturarea a încă nouă persoane pe care le-ar fi bătut, inclusiv cu instrumentele medicale.

Conform acuzațiilor, el ar fi bătut un bărbat arestat chiar în timp ce avea o criză de epilepsie. După câteva zile, medicul i-ar fi prescris niște medicamente, iar apoi omul torturat a murit fără să fie identificată o cauză clară a decesului.

Procurorii mai spun că medicul este acuzat și că ar fi atârnat oameni de tavan și i-ar fi bătut cu un baston din plastic și ar fi turnat un lichid inflamabil pe mâna unuia dintre ei și i-ar fi dat foc. Aceștia îl acuză și de faptul că ar fi bătut un pacient care avea o rană deschisă, că i-ar fi turnat dezinfectant pe rană și i-ar fi dat foc.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult