Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Măsură radicală luată în Ungaria. Locul de care nimeni nu mai are voie să se apropie după ce Dunărea a atins un nivel record

Your browser doesn't support HTML5 video.

Potrivit autorităților ungare, Dunăre a atins nivelul maxim în sâmbătă dimineața, la ora locală 07:00. Atunci ar fi măsurat în jur de 8,5 metri, iar polițiștii de aici estimau, vineri, o creștere de aproximativ 40-50 centimetri.

Dacă vineri turiștii se puteau apropia cu precauție de mal și era doar o recomandare să nu meargă mai departe de această zonă, acum iată că este o interdicție. Polițiștii au împrejmuit toate zonele de pericol și nimeni nu mai are voie să se apropie.

La intrarea în Parlamentul din Budapesta scările de acces sunt inundate, la fel și o zonă de promenadă foarte largă și o stradă pe care circulau mașinile. Din Dunăre mai ies doar vârfurile de la semafoare sau indicatoarele rutiere, ori stâlpii de iluminat.

Zilele următoare, Dunărea va începe ușor-ușor să scadă în volum. Se așteaptă o scădere de aproximativ câțiva centimetri până va ajunge din nou la normal. Apele s-ar putea retrage până cel mai devreme miercuri sau joi.

În continuare, polițiștii patrulează în jurul malului. Sunt aproximativ 200 de polițiști care așteaptă să intervină, să fie chemați de acasă. Aceștia sunt doar polițiștii care sunt în plus față de cei care deja există pe străzi. Autoritățile locale de aici au spus că sunt 100% pregătite.

Citește și
dunărea
Viitura care a inundat Budapesta va lovi România. Debitul Dunării este în creștere. Ce localități ar putea avea probleme

Sunt sate în continuare lângă Budapesta care sunt acoperite de ape, iar, sâmbătă, șeful poliției din Budapesta se va întâlni cu sinistrații dintr-o zonă a orașului.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult