Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Măsura luată de polițiștii din California pentru a nu mai deschide focul în mod greșit

Your browser doesn't support HTML5 video.

Ca să prevină situaţiile în care poliţiştii deschid focul crezând, în mod greşit, că au de-a face cu un suspect înarmat, oamenii legii dintr-un district din California fac un experiment.

Trimit în recunoaştere drone care le oferă toate informaţiile de care au nevoie înainte să ajungă la locul incidentului.

Sunt aparate atât de performante încât pot filma clar un număr de înmatriculare de la 3 kilometri distanţă.

Poliţia din Chula Vista, California, a început să folosească drone din octombrie anul trecut şi, cu ajutorul lor, a arestat peste 50 de infractori până acum.

Christopher Kelly, locotenent de poliţie: "Agenţii îşi pot folosi telefonul de serviciu ca să vadă imaginile în direct. Superiorii fac acelaşi lucru de pe teren. Iar cineva ca mine poate vedea cu ochii lui ce se întâmplă."

Sunt drone obişnuite, din comerţ, dar echipate cu programe speciale, destinate poliţiştilor. Au autorizaţie să zboare pe o rază de 65 de kilometri, însă deocamdată sunt folosite pe distanţe mult mai mici.

Natasha Chen, corespondent CNN: "Drona e lansată de pe acoperiş şi pilotată de la distanţă până la locul incidentului. Există totuşi un pilot şi e cu ochii pe dronă, să vadă dacă există vreun obstacol, o aeronavă sau un stol de păsări."

Poliţiştii spun că informaţiile transmise de drone sunt esenţiale. Acolo unde un om al legii sau un martor crede că vede o armă, drona poate clarifica lucrurile.

Roxana Kennedy, şefa poliţiei din Chula Vista: "Nu e o armă, e un creion sau altceva? Capacitatea de zoom a camerelor îţi permite să vezi o plăcuţă de înmatriculare de la trei kilometri distanţă. Agenţii pot lua decizii mai bine informate şi pot face planuri, alegând cea mai bună abordare."

Dar localnicii au semne de întrebare cu privire la aceste echipamente.

"Ce împiedică poliţia să folosească această dronă şi pentru alte scopuri, de exemplu supraveghere? Trebuie să existe protocoale şi proceduri care să stipuleze că nu sunt folosite pentru supraveghere ori ca să invadeze intimitatea oamenilor."

Alte secţii de poliţie folosesc drone după intervenţie. De exemplu, pentru a obţine o vedere de ansamblu asupra locului în care s-a petrecut o crimă sau pentru a căuta probe.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult