Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Măsură dură luată de postul de radio al cărui jurnalist l-a intervievat pe Joe Biden folosind întrebările staff-ului său

Postul de radio WURD, cu sediul în Philadelphia (Pennsylvania), a anunţat că se desparte de jurnalista care, recent, a acceptat să-l intervieveze pe Joe Biden folosind întrebările puse la dispoziţie de echipa lui de campanie.  

"În 3 iulie, primul interviu postdezbatere cu preşedintele Joe Biden a fost aranjat şi negociat în mod independent de prezentatoarea postului de radio WURD, Andrea Lawful-Sanders, fără a informa, consulta sau colabora cu conducerea WURD", a declarat Sara M. Lomax, preşedinta şi directoarea executivă a WURD, într-un comunicat de presă, potrivit Agerpres.

Lomax a criticat-o pe jurnalista postului pentru că a inclus "întrebări deja formulate şi furnizate" de Casa Albă, deoarece reprezintă o "încălcare" a politicii postului de radio de a fi "un mijloc media independent şi responsabil" cu ascultătorii săi.

"Prin urmare, doamna Lawful-Sanders şi WURD Radio au convenit de comun acord să o ia pe drumuri separate, cu efect imediat", se menţionează în comunicatul de presă difuzat de postul de radio.

Lomax, care a descris postul său ca fiind singurul post de radio independent de culoare din Philadelphia, a adăugat că WURD "nu este portavocea Administraţiei Biden şi a nimănui altcuiva".

Citește și
Joe Biden
Un realizator de emisiuni radio care l-a intervievat pe Joe Biden spune că întrebările sale au fost mai întâi aprobate

"Mediile de comunicare în masă ar trebui să arunce o privire în interiorul lor pentru a înţelege de ce au pierdut încrederea atâtor americani, printre ei şi americani de culoare", a îndemnat directoarea executivă a WURD.

La rândul ei, Lawful-Sanders a publicat pe pagina sa de Facebook un videoclip în care a declarat că, "începând cu efect imediat", nu mai este crainică la WURD, precizând că ea a fost cea care şi-a dat demisia şi că aceasta a fost acceptată.

"Mi-au trimis întrebările ca să le aprob. Le-am aprobat", declarase ea recent după ce fusese intervievată de CNN când a izbucnit controversa. "Când mi s-a cerut să fac acest interviu, cel mai important lucru pentru mine a fost ca vocile populaţiei de culoare să fie auzite. În niciun moment nu m-am simţit presată să pun anumite întrebări", a afirmat ea.

Într-o declaraţie acordată sâmbătă, purtătoarea de cuvânt a campaniei electorale a lui Biden, Lauren Hitt, a încercat să justifice practica de a propune întrebări jurnaliştilor, spunând că "nu era deloc o practică neobişnuită ca intervievaţii să împărtăşească subiectele pe care preferau" să le discute, dar că acordarea unui interviu cu Biden nu a fost condiţionată de acceptarea unei astfel de practici.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult