Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Mass-media din Rusia a început să „minimeze importanța” lui Evgheni Prigojin după rebeliunea armată a Grupului Wagner

Presa din Rusia a început să „minimeze importanța” lui Evgheni Prigojin după rebeliunea armată a Grupului Wagner, a declarat Ministerul Apărării din Marea Britanie, scrie Sky News.

Forțele mercenare au declanșat revolta sub forma unui „marș asupra Moscovei” luna trecută, înainte de a se retrage după ce a fost încheiat un acord cu ajutorul președintelui belarus Alexandru Lukașenko.

Organismele de știri din țară au fost „inițial surprinse” de rebeliune și „nu au fost pregătite”, a spus Ministerul Apărării în cea mai recentă actualizare.

După dezamorsarea insurecției, presa de stat a promovat ideea că Vladimir Putin „a triumfat” și a încercat să „reunească țara în spatele președintelui”, a adăugat acesta. La o săptămână de la revolta Wagner, statul „a început să minimizeze semnificația” liderului grupului, în timp ce „pătează reputația”. De atunci, canalele Wagner Telegram au „tăcut în mare parte”, iar Ministerul Apărării din Marea Britanie a spus că acest lucru s-a datorat „aproape sigur din cauza intervenției statului”.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult