Modifica setarile cookie
Toate categoriile

VIDEO. Masacru la o bază aeriană din Rusia. Un soldat a ucis patru militari

Trei soldaţi au fost împuşcaţi mortal, luni dimineață, la o unitate militară din Rusia de un alt militar care a fugit. Un al patrulea soldat a murit ulterior la spital, din cauza rănilor.

Tragedia a avut loc la o bază aeriană de lângă Voronej, la circa 500 km sud de Moscova. Conform informaţiilor preliminare, soldatul a ucis un ofițer cu un topor, după ce s-au certat în timpul unei inspecții. Apoi, tânărul i-a furat pistolul și a deschis focul asupra personalului militar, potrivit RT.

Tânărul soldat i-a ucis pe maiorul Sergey Yarmolayev (38), Caporalul Sergei Kazhokin (30) și pe soldatul Ninail Aktiliyev (23). Un alt militar, în vârstă de 24 de ani, a murit la spital, după ce a fost împușcat de două ori de Makarov.

Suspectul a fost identificat de presa din Rusia ca fiind Anton Makarov, un soldat în vârstă de 20 de ani. Acesta a reușit să fugă după ce a amenințat un pescar cu pistolul și i-a furat mașina, însă a fost reținut după aproximativ 50 de kilometri.

În zonă a avut loc o adevărată desfășurare de forțe pentru prinderea lui Makarov. Peste 100 de militari, polițiști și membri ai Gărzii Naționale a Rusiei au fost trimiși pentru a-l prinde pe soldatul criminal.

Citește și
Aleksei Navalnîi
Șeful spitalului din Rusia unde a fost tratat Navalnîi a fost numit ministru regional al Sănătății

Bunica soldatului susține că acesta a fost victimă a bullyingului, iar mâncarea și produsele de igienă pe care i le-a trimis i-au fost furate de alți militari.  

Activiștii ruși susțin însă că Makarov a fost umilit în timpul unor ritualuri de inițiere, care încă se practică frecvent în armată, potrivit Moscow Times.

Vladimir Osechkin, fondatorul proiectului anti-tortură Gulagu.net, a declarat pentru AFP că soldații de la baza militară de lângă Voronej au fost bătuți și li s-au cerut sume de bani.

Acesta a îl descrie pe Makarov ca fiind un om „principial”, care a refuzat să facă plățile.

"În ochii superiorilor săi, el nu i-a respectat", a spus Osechkin, adăugând că soldatul a fost bătut de două ori în ultimele două săptămâni.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult