Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Masacru comis de talibani. Au ucis cu brutalitate nouă barbați Hazara

Talibanii au torturat și masacrat mai mulți membri ai minorității Hazara din Afganistan, susține Amnesty International, o organizație care luptă pentru respectarea drepturilor omului, potrivit BBC.

În perioada 4-6 iulie, în Ghazni, o regiune din estul ţării, talibanii au ucis nouă bărbați, membri ai Hazara, al treilea grup etnic ca mărime din Afganistan.

Potrivit martorilor, şase bărbaţi au fost împuşcaţi în cap, iar alţi trei au fost torturaţi până la moarte.

Unul dintre bărbaţi a fost sugrumat cu propria eşarfă, iar muşchii braţului i-au fost tăiaţi.

De asemenea, o altă victimă a fost împușcată până când a fost făcută bucăți.

Întrebaţi de un localnic de ce au comis aceste crime, talibanii au oferit un răspuns halucinant. "Când vine timpul înfruntării, toată lumea moare, nu contează dacă aveți sau nu arme. Este timpul războiului", a spus unui dintre aceștia.

Citește și
Afganistan: Mesajul talibanilor, după ce oamenii au ieșit în stradă de Ziua Independenței
Afganistan: Mesajul talibanilor, după ce oamenii au ieșit în stradă de Ziua Independenței

Agnès Callamard, cea care ocupă funcția de secretarul general al Amnesty International, a afirmat că aceste crime amintesc de trecutul talibanilor și reprezintă "un indicator înfiorător a ceea ce poate aduce guvernarea lor. Aceste ucideri sunt dovada faptului că minoritățile etnice și religioase sunt în continuare supuse unui risc deosebit, sub conducerea talibanilor".

 

Cine este minoritatea Hazara  

Hazara este un grup minoritar etnic și religios, care se trage din Mongolia și Asia Centrală.

Despre oamenii care alcătuiesc Hazara se crede că sunt descendenți ai fondatorului imperiului mongol, Ginghis Han, și ai armatei sale, care a invadat Afganistanul în secolul al XIII-lea.

Hazara reprezintă 9% din populația Afganistanului.

Cei care fac parte din minoritatea Hazara sunt vizați de talibani, în primul rând, pentru că sunt musulmani șiiți, spre deosebire de majoritatea afganilor care urmează ramura sunnită a islamului.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult