Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Mărturie halucinantă a fostului premier britanic Boris Johnson. ”Am luat în calcul invadarea Olandei în timpul pandemiei”

Fostul premier britanic Boris Johnson a scris în cartea sa de memorii că a luat în calcul invadarea Olandei în timpul pandemiei de Covid-19, pentru a face rost de vaccinuri.

Fostul premier britanic Boris Johnson spune că a luat în calcul invadarea Olandei printr-o operațiune militară maritimă, în urmă cu 3 ani, în timpul pandemiei COVID-19, scopul fiind ca Regatul Unit să intre în posesia unei cantități de vaccinuri aflată la acel moment în dispută cu Uniunea Europeană, scrie Profit.

Declarația apare într-un fragment din viitorul său volum de memorii, publicat de Daily Mail și preluat de întreaga presă britanică.

Astfel, Johnson spune că, în martie 2021, a discutat cu militari de rang înalt posibilitatea efectuării unui ″raid acvatic″ asupra unui depozit din Leiden, Olanda, pentru recuperarea vaccinurilor pe care Londra considera că i se cuvin de drept.

”Întreaga chestie era o nebunie”

Potrivit sursei citate, șeful adjunct al Statului Major al armatei UK, Doug Chalmers, i-a răspuns lui Johnson că o astfel de operațiune ar fi ″cu siguranță fezabilă″, prin utilizarea de bărci gonflabile pe canalele olandeze, însă a adăugat că ar fi foarte greu ca trupele britanice să deruleze misiunea fără a fi detectate, punând Guvernul de la Londra în poziția jenantă de a trebui să explice ″de ce invadează efectiv un vechi aliat NATO″.

Citește și
Boris Johnson
Boris Johnson a zburat în Venezuela pentru a purta discuții secrete cu Maduro. Ce i-a transmis liderului sud-american

″Bineînțeles că avea dreptate, iar în secret eram de acord cu ce gândeau toți, dar nu voiau s-o spună cu voce tare: întreaga chestie era o nebunie″, scrie Johnson în memoriile sale.

Marea Britanie și UE aveau la acel moment o dispută politică și comercială cu privire la anumite achiziții de vaccin anti-COVID Astra Zeneca.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult