Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Mărturia unui reporter, martor al atacului din Siria: „Parcă se auzeau tunete în distanță”

Un reporter al postului CBS, aflat în Damasc, a descris momentul în care au început atacurile aeriene împotriva Siriei.

„Am auzit foarte clar cum rachetele survolau cerul spre țintele guvernamentale siriene. Umăream conferința de presă a președintelui american, Donald Trump, când a început atacul. Sunetul produs era asemănător cu cel al tunetelor.

Brusc, cerul s-a luminat puternic și am putut observa foarte clar rachetele. În momentul imediat următor am putut auzi și reacția armatei regimului Al-Assad. Am înțeles, potrivit televiziunii de stat siriene, că apărarea antiaeriană ar fi doborât 13 rachete ale aliaților”, declarat Seth Doane, potrivit BBC.

Statele Unite alături de Franţa şi Marea Britanie au lansat sâmbătă la 4, ora României, atacuri punctuale asupra unor ţinte din programul de arme chimice ale guvernului sirian. Riposta vine la o săptămână de la atacul cu arme chimice de la Douma, pentru care Occidentul a acuzat regimul sirian.

Anunţul a fost făcut de preşedintele american Donald Trump. Chiar în timp ce îşi rostea discursul, forţele americane, alături de cele britanice şi franceze, lansau atacuri cu rachete, împotriva a trei ţinte. În atac au fost lansate aproximativ 100 de rachete de croazieră Tomahawk, dar şi un bombardier strategic B1. Armata britanică a anunţat că a participat cu patru avioane Tornado, iar Franţa, cu fregata Aquitaine şi avioane cu reacţie.

Citește și
donald trump
Trump, după atacul din Siria: ”Misiune îndeplinită! Mulțumesc Franței și Marii Britanii”

După atac, Pentagonul a anunţat că operaţiunile nu vor continua, însă ulterior atât premierul britanic cât şi ministrul francez de Externe au vorbit despre posiblitatea unei noii intervenţii, dacă regimul al-Assad continuă să folosească arme chimice.

În replică, Bashar Al-Assad a declarat că este “mai determinat ca oricând să lupte împotriva terorismului”.

“Agresiunile care au avut loc sâmbătă noapte va determina poporul sirian să continue lupta împotriva terorsmului”, a fost prima reacție a liderului de la Damasc, într-o convorbire telefonică cu omologul său iranian, Hassan Rouhani.

Anterior, preşedinţia siriană a postat pe Twitter un scurt video care îl arată pe preşedintele Bashar al-Assad venind la birou, cu comentariul „o dimineaţă liniştită”.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult