Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Mark Hamill, vedeta Star Wars, a ajutat Ucraina cu sute de drone. "Acestea influențează soarta războiului"

Actorul american Mark Hamill, 71 de ani, a declarat că în ultima lună a trimis cel puțin 500 de drone în Ucraina, prin intermediul platformei de strângere de fonduri pe care o reprezintă.

Într-un interviu pentru Bloomberg Radio, Hamill, care l-a interpretat pe Luke Skywalker în seria Star Wars, a spus că a ajutat la trimiterea dronelor doar pentru că Ucraina are nevoie disperată de ele, informează The Hill

"E foarte simplu: Ucraina are nevoie de drone. Acestea influențează soarta războiului, protejează teritoriile lor, oamenii, monitorizează granița, sunt ochii lor pe cer", a spus Hamill. 

Actorul a mărturisit că a fost șocat de succesul campaniei pe care a reprezentat-o. 

Citește și
john kirby, pentagon
SUA susțin că militari iranieni se află „pe teren în Crimeea” pentru a ajuta Rusia să pregătească atacuri cu drone

"Îmi comunică niște actualizări de două-trei ori pe săptămână și mi-au zis că au primit mai bine de 500 de drone de când am început campania", a declarat Hamill.

Celebrul actor a mărturisit că a fost șocat de succesul campaniei pe care a reprezentat-o. "Îmi comunică niște actualizări de două-trei ori pe săptămână și mi-au zis că au primit mai bine de 500 de drone de când am început campania", a afirmat Mark Hamill.

Zelenski l-a numit ambasador al "Armatei dronelor"

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a anunțat, luna trecută, că Mark Hamill a fost numit ambasador pentru proiectul "Armata dronelor", derulat de platforma de strângere de fonduri UNITED24. 

United24 este o inițiativă care prevede achiziționarea regulată de drone, repararea și înlocuirea rapidă a acestora, precum și instruirea personalului care operează aparatelor.

Hamill și-a exprimat recunoștința pentru invitația de a se alătura inițiativei, spunând că acesta este cel mai bun moment pentru ca toată lumea să se unească și să-i ajute pe ucraineni să învingă Rusia.

"În această luptă lungă și inegală, Ucraina are nevoie de sprijin suplimentar continuu. De aceea am fost onorat că președintele Zelenski m-a rugat să devin ambasador al Armatei de drone", a declarat Hamill.

 

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult