Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Marina Tauber, deputată în Republica Moldova, pe lista sancțiunilor SUA împotriva Rusiei

Deputata independentă Marina Tauber, membră a echipei oligarhului fugar Ilan Șor, a fost inclusă pe lista sancțiunilor SUA împotriva Rusiei.

Marina Tauber se află pe această listă pentru facilitarea încercărilor oligarhului Ilan Şor de a submina procesele electorale din Republica Moldova în interesul Kremlinului, prin cumpărarea ilegală de voturi, a explicat ambasadorul american la Chișinău, Kent Logsdon, informează NewsMaker.

În opinia diplomatului american, cetățenii Republicii Moldova "merită un viitor lipsit de influența malignă a Kremlinului".

Prin urmare, Marina Tauber are interdicție de a intra în SUA, îi sunt înghețate activele și nu poate efectua tranzacţii în Statele Unite şi cu cetăţenii americani.

Mai mult, sancțiunile îi interzic vânzarea de bunuri, prestarea de servicii şi transferul de bani către persoanele care se află pe listele de sancţiuni.

Citește și
maria zaharova moldova
Republica Moldova, „acuzată" de Rusia că „se închină la complicii români". Îndemnul Moscovei pentru Chișinău

După ce a fost trecută pe lista sancțiunilor SUA împotriva Rusiei, deputata a cerut ca ambasadorul american să fie declarat persona non grata și a acuzat Statele Unite de ingerință în politica din Republica Moldova.

"Fac apel la întreaga opoziție moldovenească să-l recunoască pe ambasadorul SUA persona non grata în țara noastră. Orice întâlniri, la orice nivel, cu acest om favorizează actuala guvernare. Este timpul să demonstrăm că nu suntem robi", a declarat Marina Tauber.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult