Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Marina Ovsiannikova nu va accepta oferta de azil a preşedintelui francez Emmanuel Macron

Your browser doesn't support HTML5 video.

Jurnalista rusă care a devenit cunoscută pentru protestul său anti-război la o televiziune controlată de Kremlin, spune că nu va accepta oferta de azil a preşedintelui francez Emmanuel Macron.

Într-un interviu acordat postului CNN a mărturisit că nu se teme de repercusiunile pe care le-ar putea suferi în urma gestului său și a vorbit despre efectele propagandei din Rusia.

Marina Ovsiannikova, jurnalistă: „Societatea este divizată în Rusia. Jumătate din populație susține războiul, în timp ce jumătate nu este de acord. Cei care susțin războiul, bineînțeles, urmăresc televiziunile de stat din Rusia și sunt spălați pe creier de propagandă. Pentru că propaganda de stat se aude la toate posturile de televiziune naționale, de dimineața până seara, mai ales acum. O văd chiar și pe mama mea, care este în vârstă și nu pot vorbi cu ea nici cinci minute. Repetă tot timpul aceleași lucruri pe care le aude la televizor.”

După ce a fost arestată, femeia a plătit o amendă de 250 de dolari, apoi a fost eliberată. Cu toate acestea, riscă în continuare să fie urmărită penal şi ani grei de închisoare.

Totuși, ea a declarat pentru presa internațională că nu vrea să părăsească Rusia și a mai spus că își iubește țara.

Citește și
Mariupol
Masacrul de la Mariupol. Senatul SUA a votat pentru a-l declara pe Putin criminal de război

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult