Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Marele șahist Gari Kasparov a dezvăluit când urmează ca Putin să anunțe victoria în Ucraina

Marele șahist Gari Kasparov a declarat că președintele rus, Vladimir Putin, s-ar pregăti să anunțe victoria Rusiei în Ucraina.

Gari Kasparov spune că autoritățile de la Kremlin au înțeles că războiul din Ucraina nu poate fi câștigat așa cum au crezut inițial.

„Dar dictatorii sunt fascinați de aniversări, motiv pentru care scopul propagandistic al lui Putin este să anunțe victoria pe 7 octombrie. Adică la împlinirea vârstei de 70 de ani”, a declarat vineri disidentul rus Gari Kasparov.

„Sunt aproape sigur de asta, pentru că dictatorii iubesc (diferite) aniversări. Cred că în cele din urmă s-a impus un oarecare bun simț la Kremlin și acolo s-a observat că nu este posibil să învingi Ucraina la scara care inițial s-a dorit a fi realizată. Aceasta înseamnă că, în opinia autorităților ruse, este acum necesar să se asigure câștiguri teritoriale, să se dezvolte și să se negocieze dintr-o poziție de forță. Putin crede că da, victoria va fi declarată pe 7 octombrie”, a spus Gari Kasparov pentru obozrevatel.com.

Inițial s-a crezut că Vladimir Putin urma să anunțe câștigul pe 9 mai, de Ziua Victoriei.

Citește și
rusia, s 300, rachete
Trupele lui Putin lovesc tot mai des zone rezidențiale cu rachete S-300. Sute de localnici trăiesc în ruine

Gari Kasparov a explicat că evenimentele recente care au avut loc în contextul războiului, cum ar fi atacurile de succes ale ucrainenilor cu lansatoarele de rachete americane HIMARS, au provocat panică în rândul rușilor și le-au oprit ofensiva.

„Totul merge prost conform planului”, a spus acesta.

„Săptămânile următoare vor aduce soluții decisive. Eliberarea Hersonului de către trupele ucrainene poate deveni un punct de cotitură în acest conflict”, a adăugat Gari Kasparov.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult