Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Marele artist Charles Aznavour a murit la vârsta de 94 de ani

Your browser doesn't support HTML5 video.

Legendarul cântăreț francez Charles Aznavour a murit la vârsta de 94 de ani, la domiciliul său din Alpilles (sudul Franţei), au anunţat luni agenţii de presă ai artistului, potrivit AFP.

Cântecele sale, precum ”Emmenez-moi”, ”Je Me Voyais Déjà” sau ”La Bohème” a încântat generații întregi de fani din lumea întreagă.

”Cel mai important cântăreț de varietăți al secolului 20”. Acesta a fost titlul dat de CNN și The Times celebrului muzician Charles Aznavour în 1988, potrivit Le Figaro.

Aznavour a înregistrat peste 1200 de cântece în 7 limbi, a susținut concerte în 94 de țări și a vândut peste 100 de milioane de discuri în lumea întreagă.

Într-un interviu acordat Andreei Esca în 2016, marele artist francez a povestit primul lucru pe care și-l amintea despre România.

Citește și
Richard Clayderman
Queen, Adam Lambert, Richard Clayderman si Lara Fabian. Cele mai asteptate concerte in Romania in 2016

"Îmi amintesc perfect întoarcerea din România. M-au întrebat jurnaliștii cum a fost și le-am spus că există o sala de spectacole cu boxele amplasate în față și că ar trebui să facem și noi asta în Franța. Acesta este primul lucru pe care mi-l amintesc despre România." - spunea Aznavour.

Charles Aznavour, copilul unor emigranți armeni, născut la Paris, în 1924, a ajuns pe scenă de foarte mic, unde cânta, dansa și interpreta, alături de sora sa, Aida, cu un an mai mare.

Charles Aznavour: "Tata era cântăreț, mama actrița, nu știu dacă voiam neapărat să fiu pe scenă, dar astea erau ocupațiile din familia noastră".

Cert este că la trei ani s-a furișat pe scenă să recite o poezie în pauză unui spectacol al părinților, iar la 9 ani juca deja într-o piesă. Dacă regretă însă ceva cu adevărat este că din cauza lipsurilor materiale nu a avut parte de educație pentru că, spunea el: profesorii îți creionează drumul pe care fără să realizezi îl urmezi apoi toată viața.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult