Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Marea Britanie ia în calcul interzicerea exercițiilor fizice în afara locuinței

Marea Britanie ia în calcul interzicerea exercițiilor fizice în afara locuinței dacă oamenii vor ignora în continuare regulile de distanțare socială, a spus secretarul de stat pentru Sănătate, Matt Hancock, transmite BBC. 

Secretarul de stat a spus la BBC că guvernul britanic va acționa ferm dacă vor fi necesare alte măsuri pentru a ține sub control pandemia de coronavirus.

Declarația oficialului britanic vine în contextul în care tot mai mulți oameni sau adunat în parcuri, atrași de soare, în acest weekend. Cel mai recent raport arată că Marea Britanie a ajuns sâmbătă la 4.313 de decese.

Hancock a mai precizat: „Dacă nu doriți să facem pasul pentru a interzice exercitarea tuturor formelor de activități în afara casei, atunci trebuie să urmați regulile”.

Secretarul de stat a declarat că marea majoritate a oamenilor respectă regulile: „Haideți să nu luăm o decizie din cauza unor minorități”.

Citește și
medici Marea Britanie
Criză de materiale de protecție la unele spitale din UK. Medicii folosesc pungi de gunoi

El a spus că momentul ridicării restricțiilor va depinde de modul în care oamenii se comportă, adăugând că „cu cât mai mulți oameni stau acasă, cu atât mai puțin se va răspândi virusul”.

Toate acestea după ce Consiliile locale din Brighton și Hove au avertizat, sâmbătă, că mulți oameni se întâlneau cu prietenii pe malul mării, ceea ce face „imposibilă” distanțarea socială.

Poliția din Sussex a declarat că două persoane au fost arestate după ce au făcut un grătar pe plaja Hove.

Între timp, Consiliul Lambeth din sudul Londrei a declarat că Brockwell Park va fi închis duminică, după ce mai mult de 3.000 de oameni au stat întiși pe iarbă la soare, sâmbătă.

Marea Britanie a înregistrat un nou record negativ, cu 708 decese noi în cel mai recent bilanț. Printre ele, un tânăr de 13 ani, fără alte complicații medicale, și un băiețel de 5 ani, care suferea și de alte boli. Autoritățile britanice îi imploră pe localnici să rămână în case, pentru a împiedica răspândirea virusului.

Apelul a fost însă ignorat de britanici, care au ieșit la plimbare în număr mare, să se bucure de vremea neobișnuit de caldă pentru această perioadă. În Marea Britanie, oamenii pot să iasă afară din case doar pentru cumpărături absolut necesare sau pentru a face exerciții fizice. Londonezii sunt de părere, însă, că e suficient să păstreze distanța socială.

Relaxarea regulilor nu este cea mai bună idee, spune Organizaţia Mondială a Sănătăţii, care a avertizat statele lumii ca, dacă se grăbesc să ridice restricţiile impuse pentru combaterea pandemiei de coronavirus, acesta s-ar putea reactiva.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult