Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Marea Britanie a impus sancțiuni împotriva conducerii închisorii în care a murit Navalnîi. "Îi vom trage la răspundere"

Autoritățile din Marea Britaniei au anunțat, miercuri, 21 februarie, că au impus sancțiuni împotriva a șase persoane din conducerea coloniei penale din Siberia în care a murit liderul opoziției ruse, Aleksei Navalnîi.

Celor șase șefi ai închisorii din Rusia "li se va interzice intrarea în Regatul Unit, iar bunurile lor vor fi înghețate", a transmis Ministerul britanic de Externe, informează BBC.

Sancțiunile îi vizează pe șeful coloniei, colonelul Vadim Kalinin, și pe adjuncții săi: Serghei Korzhov, Vasili Vidrin, Vladimir Pilipcik, Alexander Goliakov și Alexander Obrazțov.

"Este clar că autoritățile ruse l-au văzut pe Navalnîi ca pe o amenințare și au încercat în mod repetat să-l reducă la tăcere. Nimeni nu ar trebui să se îndoiască de natura opresivă a sistemului rus. Cei responsabili pentru tratamentul brutal al lui Navalnîi nu ar trebui să-și facă iluzii, îi vom trage la răspundere", a declarat Lordul Cameron, ministrul de Externe al Regatului Unit.

Marea Britanie este prima țară care "a impus sancțiuni ca răspuns la moartea lui Navalnîi", se arată într-un comunicat de presă al ministerului britanic de Externe.

Citește și
aleksei navalnîi
Kremlinul respinge solicitările UE privind o anchetă internaţională în cazul morţii lui Aleksei Navalnîi

Premierul Marii Britanii, Rishi Sunak, a declarat că Regatul Unit și aliații săi au în vedere "toate opțiunile pentru a cere socoteală Rusiei și lui Putin" pentru decesul lui Aleksei Navalnîi.

Guvernul britanic a cerut ca trupul neînsuflețit al lui Navalnîi să fie predat imediat familiei sale, iar în acest caz să aibă loc o anchetă completă și transparentă.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult