Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Lanţ uman al protestatarilor "antimască" la frontiera germano-elveţiană

Mii de opozanţi faţă de măsurile restrictive împotriva pandemiei de coronavirus au format un lanţ uman sâmbătă pe malurile lacului Constance, la frontiera germano-elveţiană, în prezenţa unor puternice forţe poliţieneşti.

Timp de aproape 30 de minute, manifestanţii s-au adunat pe malurile acestui lac situat între Germania, Elveţia şi Austria.

Ei se legaseră unii de alţii cu eşarfe, cu bucăţi de ţesături şi corzi, lanţul uman întinzându-se de ambele părţi ale frontierei între Germania şi Elveţia, care trece printr-un parc din zona oraşului Konstanz (sud-vestul Germaniei).

Poliţia, evocând o situaţie "foarte calmă", a apreciat numărul participanţilor la circa 1.000 în sectorul Konstanz.

Organizatorii prevăzuseră iniţial prezenţa a circa 15.000 de persoane şi intenţionau să facă înconjurul lacului până în Austria, ceea ce - potrivit canalului de televiziune n-tv - părea "foarte, foarte dificil" de realizat.

Citește și
coronavirus
Coronavirus România, bilanț 3 octombrie. 2.064 de cazuri noi de îmbolnăviri

Această manifestaţie a avut loc la iniţiativa unor "gânditori liberi", o reuniune heteroclită de opozanţi ai măsurilor legate de pandemia de COVID-19 care au organizat deja două manifestaţii cu participarea a zeci de mii de persoane la Berlin în cursul verii.

Aceste proteste intervin în plină creştere a numărului de contaminări în Germania. Sâmbătă, numărul noilor infecţii în ultimele 24 de ore s-a situat peste pragul de 2.500, adică la nivelul celui din aprilie.

Noi restricții anunțate de Merkel

 

Cancelarul Angela Merkel, care s-a arătat îngrijorată din cauza acestei creşteri, a anunţat marţi noi restricţii, în special pentru sărbătorile private, cu amenzi pentru cei care nu respectă anumite reguli.

Municipalitatea din Konstanz a interzis manifestările în care să fie purtate semnele regimului nazist sau "drapele ale Reichului" aşa cum s-a întâmplat la Berlin.

În timpul ultimei manifestaţii la sfârşitul lui august, mai multe sute de protestatari au forţat barierele de securitate pentru a urca pe scările Reichstagului, sediul Camerei Deputaţilor (Bundestag), marcând o nouă etapă în radicalizarea mişcării.

Aceste manifestaţii adună o mulţime diversă compusă din militanţi anti-vaccin, complotişti, cetăţeni preocupaţi serios de restricţiile legate de COVID-19, dar şi, potrivit autorităţilor, simpatizanţi ai extremei drepte.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult