Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Mandatul de percheziție la reședința lui Trump va fi desecretizat. De ce procedează așa Departamentul de Justiție

Mandatul de percheziție la reședința fostului președinte Donald Trump va fi desecretizat. Departamentul de Justiţie al SUA a început demersurile, invocând interesul crescut al media și publicului.

Mandatul de percheziţie a fost executat de FBI săptămâna aceasta, la reşedinţa Mar-a-Lago a fostului preşedinte Donald Trump, potrivit unor documente judiciare depuse recent în instanţă, relatează CNN, preluat de news.ro. „În momentul în care mandatul a fost executat iniţial, Departamentul a furnizat o notificare direct avocatului fostului preşedinte Trump. Departamentul nu a făcut nicio declaraţie publică cu privire la percheziţie, iar percheziţia aparent a atras puţin sau deloc atenţia publicului în timp ce avea loc. Mai târziu, în aceeaşi zi, fostul preşedinte Trump a emis o declaraţie publică prin care a luat act de executarea mandatului. În zilele care au urmat, mandatul de percheziţie şi materialele aferente au făcut obiectul unui interes şi al unei atenţii semnificative din partea organizaţiilor de presă şi a altor entităţi", a notat Departamentul de Justiţie în documentele depuse la instanţă.

În continuare, Departamentul de Justiţie argumentează în favoarea desecretizării mandatului de percheziţie, invocând „interesul public intens prezentat de o percheziţie a reşedinţei unui fost preşedinte".

Dosarul confirmă faptul că mandatul de percheziţie a fost „semnat şi aprobat de Curte la 5 august".

Joi, Departamentul de Justiţie a depus „chitanţa de proprietate redactată care enumeră obiectele confiscate în urma percheziţiei", potrivit propunerii de desigilare.

Citește și
Donald Trump
Republicanii amenință cu o anchetă după perchezițiile la reședința lui Donald Trump. „Nu vom omite nimic”

„Fostul preşedinte Trump, prin intermediul avocatului, a primit copii ale fiecăruia dintre aceste documente la 8 august 2022, ca parte a executării percheziţiei", se adaugă în document.

FBI a executat luni un mandat de percheziţie la Mar-a-Lago. Acesta a avut loc la câteva luni după ce anchetatorii federali au transmis o citaţie anterioară şi au luat documente sensibile privind securitatea naţională, de pe proprietatea fostului preşedinte Donald Trump în timpul unei întâlniri din iunie, au declarat surse apropiate anchetatorilor.

A fost prima dată când locuinţa unui fost preşedinte al SUA a fost percheziţionată în cadrul unei anchete penale.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult